“Γυναίκα, ζωή, ελευθερία” – Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για το Ιράν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διαβάζεται σε 3'
“Γυναίκα, ζωή, ελευθερία” – Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για το Ιράν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εξεγερμένους πολίτες του Ιράν έξω από την Πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

Ιρανοί που ζουν στην Ελλάδα αλλά και Έλληνες συμπαραστάτες τους, συγκεντρώθηκαν για να καταδικάσουν την ακραία καταστολή των κινητοποιήσεων στο Ιράν.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για το Ιράν πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (16/1) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ιρανοί που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και Έλληνες συμπαραστάτες τους συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό. Με σημαίες, πλακάτ και συνθήματα, καταδίκασαν την ακραία καταστολή των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα. «Γυναίκα, ζωή, ελευθερία», «λευτεριά στο Ιράν» έγραφαν κάποια από τα πλακάτ.

ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

«Ο λαός στο Ιράν εδώ και τρεις εβδομάδες αγωνίζεται ενάντια στο θεοκρατικό, ισλαμοφασιστικό καθεστώς των μουλάδων. Σήμερα γίνεται μια συγκέντρωση μπροστά στην ιρανική πρεσβεία. Δείχνουμε τη συμπαράστασή μας στον λαό που αγωνίζεται, σκύβουμε το κεφάλι στα θύματα των ημερών αυτών που είναι αρκετές χιλιάδες. Προσπαθούμε να δούμε αν θα καταφέρει ο ιρανικός λαός βρει μια ισορροπία ανατρέποντας το καθεστώς των μουλάδων, και κυρίως να μην πέσει πάλι στην παγίδα των αμερικανικών και άλλων συμφερόντων. Σύντομα αυτός ο λαός, που πάντα ήταν κοντά στους Έλληνες, να βρει τον δρόμο του με ειρήνη» τόνισε ένας πολίτης που βρέθηκε έξω από την πρεσβεία του Ιράν.

 

Στην Θεσσαλονίκη, Ιρανοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ της χώρας τους, στον Λευκό Πύργο, φωνάζοντας το σύνθημα «Γυναίκα, ζωή, ελευθερία, να πέσει ο Χομενέι».

Μέλη της ιρανικής κοινότητας, αυτοδιοικητικοί της πόλης και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν διαδηλώνοντας υπέρ της δημοκρατίας στο Ιράν.

Όπως αναφέρει το thesspost.gr, παιδιά κρατώντας τις σημαίες τις χώρας τους και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Marg bar Khamenei» (θάνατος στον Χαμενέι), έβαλαν φωτιά σε φωτογραφία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα