Πιθανό κρούσμα μηνιγγίτιδας στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας – Εκκενώθηκαν πέντε σχολεία

Διαβάζεται σε 2'
Σχολείο (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Σχολείο (ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Πιθανό κρούσμα μηνιγγίτιδας εμφανίστηκε σε σχολείο της Αθήνας με αποτέλεσμα την προληπτική διακοπή λειτουργίας πέντε σχολείων. Το υπουργείο Υγείας διερευνά το περιστατικό

Στην εκκένωση και την διακοπή λειτουργίας πέντε σχολείων προληπτικά για δύο ημέρες προχώρησαν οι αρχές μετά τον εντοπισμό κρούσματος υπόπτου για μηνιγγίτιδα στο 6ο ΕΠΑΛ Αθηνών, αναφέρει η ΕΡΤ.

Το σχολείο όπου και εντοπίστηκε το περιστατικό, συστεγάζεται σε κτήριο στην οδό Νέστου 5 στην πλατεία Μαβίλη, μαζί με άλλα τέσσερα σχολεία το 7ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Α’ ΑΘΗΝΑΣ, το ΙΕΚ Αμπελοκήπων, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο και το ΕΕΕΚ Κωφών και Βαρήκοων.

Πρόκειται για 18χρονο μαθητή, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ, νοσηλεύεται στο “Αλεξάνδρα” σε σταθερή κατάσταση, σε μονάδα αυξημένης φροντίδας, πιθανότατα με μηνιγγιοεγκεφαλίτιδα, μία ήπια μορφή μηνιγγίτιδας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

 

Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε σήμερα, χωρίς όμως να δώσει το πράσινο φως για να κλείσουν τα σχολεία.

«Οι ενδείξεις προς το παρόν είναι ότι είναι ιογενής λοίμωξη και όχι μηνιγγιτιδόκοκος. Γιατί έκλεισαν τα σχολεία και ποιος πήρε την απόφαση δεν γνωρίζουμε. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων», εξηγεί στο NEWS 24/7 o Δημήτρης Χατζηγεωργίου, λοιμωξιολόγος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΟΔΥ.

Η απόφαση αυτή, ελήφθη από το Δήμο Αθηναίων σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, ο οποίος διέταξε την προληπτική εκκένωση και αναστολή λειτουργίας προκειμένου οι χώροι να απολυμανθούν, ενώ τα μαθήματα αναμένεται να γίνουν με τηλεκπαίδευση.

H σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

“Σήμερα το πρωί η Διεύθυνση του 6ου ΕΠΑΛ Αθήνας ενημερώθηκε για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος μηνιγγίτιδας σε μαθητή του σχολείου και με τη σειρά της κοινοποίησε το περιστατικό στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αθηναίων κ. Πάρης Χαρλαύτης, μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου και τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, μετά και από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, αποφάσισαν προληπτικά την διήμερη αναστολή λειτουργίας (σήμερα και αύριο) του 6ου ΕΠΑΛ και όλων των συστεγαζόμενων σχολείων (7ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθήνας, ΣΑΕΚ Αμπελοκήπων, 1ο Ε.Κ. Αθηνών), αφού προηγήθηκε ενημέρωση των Διευθυντών και των γονέων των μαθητών.

Θα ακολουθήσει προληπτική απολύμανση ολόκληρου του σχολικού συγκροτήματος από τον Δήμο Αθηναίων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα