Λευκάδα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για εντοπισμό και διάσωση δύο χειριστών SUP
Διαβάζεται σε 1'
Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης δύο χειριστών SUP στη Λευκάδα. Έστειλαν οι ίδιοι σήμα κινδύνου μέσω του 112.
- 31 Ιουλίου 2025 16:14
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και διάσωση δύο χειριστών σανίδας όρθιας κωπηλασίας (SUP) στη θαλάσσια περιοχή της Λευκάδας, υπό τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο Ολλανδοί τουρίστες εξέπεμψαν σήμα κινδύνου με το κινητό τους τηλέφωνο μέσω του 112, νότια της Λευκάδας.
Οι δύο τουρίστες είχαν επιβιβαστεί σε σανίδες κωπηλασίας, όταν οι δυνατοί άνεμοι τους εμπόδισαν την πρόσβαση προς την παραλία και τους παρέσυραν στα ανοιχτά, νοτιοδυτικά της Λευκάδας.
Αμέσως στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού τους από τρία πλωτά του Λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη.
Στην περιοχή της νοτιοδυτικής Λευκάδας μαίνονται άνεμοι έως και 5 μποφόρ, που δυσχεραίνουν το έργο της αναζήτησης.