Μισθωμένο από τον Πετσίτη ΙΧ που είχαν χρησιμοποιήσει οι εκτελεστές του Λάλα
Διαβάζεται σε 3'
Ο Μανώλης Πετσίτης είχε μισθώσει αυτοκίνητο, με το οποίο οι εκτελεστές του Γιάννη Λάλα είχαν πάει στο Παγκράτι τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποπειράθηκαν να σκοτώσουν έναν 34χρονο.
- 18 Νοεμβρίου 2025 18:32
Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών για την ταυτοποίηση του ηθικού αυτουργού και εντολέα της δολοφονίας του Γιάννη Λάλα στο Λιβάδι Αράχωβας. Παράλληλα, οι έρευνες παραμένουν ανοιχτές για να διαπιστωθεί και ποιος ήταν ο στόχος στη Βόρεια Ελλάδα για την οποία οι δράστες είχαν προχωρήσει ήδη σε προπαρασκευαστικές ενέργειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, αυτό που έχει προκαλέσει έκπληξη και μεγάλη αίσθηση στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών είναι πως, ερευνώντας μετά τη σύλληψη των δύο βασικών δραστών για τη δολοφονία Λάλα και την απόπειρα δολοφονίας 34χρονου στο Παγκράτι, διαπίστωσαν -απευθυνόμενοι στην εταιρεία που είχε μισθωθεί το αυτοκίνητο- πως ήταν εδώ και ένα χρόνο μισθωμένο από τον Μανώλη Πετσίτη, πρώην συνεργάτη του πρώην υπουργού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά.
Το εν λόγω αυτοκίνητο φέρεται να το είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες για να μεταβούν στο Παγκράτι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου είχαν εμπλακεί σε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος 34χρονου οργανωμένου οπαδού του Ολυμπιακού.
Οι Αρχές προσπάθησαν να εντοπίσουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, όπως και το αυτοκίνητο.
Σημειώνεται πως, έχει ενημερωθεί σχετικά ο Ανακριτής που ενδεχομένως θα καλέσει σε δεύτερο χρόνο το συγκεκριμένο πρόσωπο να δώσει τις εξηγήσεις του και κατά πόσο έχει γνώση πως ένα αυτοκίνητο που είχε μισθώσει εκείνος, βρέθηκε στα χέρια δύο σεσημασμένων κακοποιών που πραγματοποίησαν με αυτό απόπειρα δολοφονίας.
Πώς έφτασαν στα ίχνη των εκτελεστών του Λάλα
Υπενθυμίζεται πως, καταλύτης στην εξιχνίαση της υπόθεσης του Γιάννη Λάλα ήταν το χτύπημα που είχαν πραγματοποιήσει οι δύο βασικοί δράστες τον περασμένο Σεπτέμβριο σε βάρος του οπαδού του Ολυμπιακού στο Παγκράτι, που ήταν φίλος παλιότερα του Γιάννη Λάλα και εργαζόταν και σε πρατήριά του. Από τότε είχαν καταφέρει οι Αρχές και τους είχαν ταυτοποιήσει γι’ αυτή την απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Διαπίστωσαν κάποια κοινά στοιχεία στο περιστατικό αυτό και στην μαφιόζικη εκτέλεση της Αράχωβας και τότε, ελέγχοντας τα κινητά τηλέφωνα του 37χρονου, διαπίστωσαν πως οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας έδειξαν πως χάθηκε το σήμα τους στην Αθήνα και «χτύπησε» στη Βοιωτία την ημέρα του εγκλήματος. Σε συνδυασμό με βιντεοληπτικό υλικό που κατέγραψε την διαφυγή τους και μία σειρά από άλλα στοιχεία, συνδυαστικά, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους δράστες.
Άλλωστε, όπως διαπίστωσαν από την έρευνα, οι τέσσερις δράστες μετέβησαν στην Αράχωβα με τρία αυτοκίνητα:
- Το κλεμμένο με το οποίο μετέβησαν στο σαλέ και σκότωσαν τον Λάλα -το οποίο στη συνέχεια έκαψαν μαζί με το καλάσνικοφ και δύο πιστόλια και
- τα άλλα δύο αυτοκίνητα που οδήγησαν μέχρι εκεί οι νεαρότεροι κατηγορούμενοι που είχαν τον βοηθητικό ρόλο, και με τα οποία στη συνέχεια διέφυγαν δύο και δύο, αντίστοιχα.
Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς:
- Οι νεαροί είχαν τον βοηθητικό ρόλο και δεν είχαν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές, ωστόσο στη Θεσσαλονίκη -που ήταν ο τόπος καταγωγής τους- βρέθηκαν όπλα
- Οι δύο βασικοί και σεσημασμένοι, που είχαν πλούσιο ποινικό παρελθόν.