Ναυάγιο στην Πύλο: Πορεία μνήμης στην Αθήνα

Διαβάζεται σε 2'
Ναυάγιο στην Πύλο: Πορεία μνήμης στην Αθήνα
Συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα από οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, Παρασκευή 13 Ιουνιου 2025. Τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου 2023 ανατράπηκε και βυθίστηκε 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου ένα αλιευτικό σκάφος φορτωμένο με ανθρώπους από την Αίγυπτο, τη Συρία, το Πακιστάν και την Παλαιστίνη. Είχαν επιβιβαστεί σε αυτό από το Τομπρούκ της Λιβύης και προορισμός τους ήταν η Ιταλία. Διασώθηκαν 104 άτομα και περισυνελέγησαν 82 σοροί. Εκτιμάται, βάσει μαρτυριών, ότι στο σκάφος υπήρχαν περίπου 750 επιβάτες. ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ναυάγιο στην Πύλο, όπου σήμερα συμπληρώθηκαν δύο χρόνια.

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (13/6) στην Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο χρόνων από το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

«Η μαζική δολοφονία στην Πύλο ήταν φρικτή, αλλά δεν ήταν μεμονωμένη. Δεν ήταν μεμονωμένη από την πρακτική των επαναπροωθήσεων, αλλά ούτε και από τις καθημερινές πολιτικές του κράτους δολοφονιών και συγκάλυψης. Να διασφαλίσουμε ότι η κρατική συγκάλυψη δεν θα περάσει και ότι η Πύλος δεν θα ξεχαστεί!», αναφέρει η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην κρατική δολοφονία στην Πύλο.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα