Νέα βίντεο από την φονική έκρηξη στη Βιολάντα – Πώς σώθηκε ο φύλακας

Διαβάζεται σε 3'
Νέα βίντεο από την φονική έκρηξη στη Βιολάντα – Πώς σώθηκε ο φύλακας
Glomex/Printscreen

Νέα βίντεο και αποκαλύψεις σοκάρουν για την φονική έκρηξη στην “Βιολάντα” στα Τρίκαλα. Πώς γλίτωσε ο φύλακας που είχε περιπολία τα ξημερώματα της 26ης Ιανουαρίου.

Συγκλονίζουν τα νέα βίντεο-ντοκουμέντα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στην μπισκοτοβιομηχανία «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, λόγω διαρροής προπανίου, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες του εργοστασίου.

Κατά τη διάρκεια της έκρηξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 26ης Ιανουαρίου, ο φύλακας του εργοστασίου της «Βιολάντα», ο οποίος ήταν κοντά στο σημείο, έπεσε από το ωστικό κύμα και όταν κατάφερε να συνέλθει, ενώ ήταν και εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές παρότι ήταν σε κατάσταση σοκ.

Το Live News έφερε στο φως της δημοσιότητας τρία νέα βίντεο ντοκουμέντα από την στιγμή της μεγάλης έκρηξης.

Στα πλάνα φαίνεται η λάμψη που προκλήθηκε από την έκρηξη, από την οποία ξέσπασε φωτιά εντός του εργοστασίου της Βιολάντα στα Τρίκαλα.

Σε ένα από τα βίντεο μάλιστα φαίνεται ένα μικρό φως μόλις περίπου 5 μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης. Πρόκειται για τον φύλακα του εργοστασίου που είχε βάρδια εκείνο το βράδυ και όπως ο ίδιος είπε: «Θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στους νεκρούς».

Νέες αποκαλύψεις από την κατάθεση υδραυλικού – “Εγώ είμαι το αφεντικό και θα κάνεις ό,τι σου λέω”

Σε μια τελευταία εξέλιξη, σοκαριστικά στοιχεία προκύπτουν από την κατάθεση υδραυλικού από τα Τρίκαλα, ο οποίος περιγράφει πώς έγινε η σύνδεση της εξωτερικής δεξαμενής προπανίου με το κτήριο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο υδραυλικός από τα Τρίκαλα φέρεται να κατέθεσε πως κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη της “Βιολάντα” για να συνδέσει εξωτερική δεξαμενή χωρητικότητας περίπου 5.000 λίτρων με το κτήριο. Όπως υποστήριξε, είχε ήδη ανοιχτεί χαντάκι βάθους περίπου ενός μέτρου από τη δεξαμενή έως τα θεμέλια του βιομηχανικού χώρου και του ζητήθηκε να τοποθετήσει σωλήνα μήκους 8 έως 10 μέτρων για τη σύνδεση.

Ο ίδιος φέρεται να πρότεινε την επένδυση του καναλιού με μπετόν, τόσο στη βάση όσο και στα πλαϊνά, ώστε ο αγωγός να μην εφάπτεται στο έδαφος, καθώς και την τοποθέτηση μεταλλικού φρεατίου για εύκολη πρόσβαση και έλεγχο. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, έλαβε την απάντηση ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν θα πραγματοποιούνταν και ότι την ευθύνη αναλάμβανε ο ιδιοκτήτης.

«Μου είπε: “Εγώ είμαι το αφεντικό και θα κάνεις ό,τι σου λέω. Εσύ βάλε τον σωλήνα και είμαι εγώ υπεύθυνος από εδώ και πέρα για το τι θα συμβεί”», φέρεται να ανέφερε ο υδραυλικός.

Τελικά, προχώρησε στην τοποθέτηση του σωλήνα. Σε φωτογραφία που έφερε στο φως το ΕΡΤnews διακρίνεται διαβρωμένος σωλήνας στο υπόγειο, τοποθετημένος απευθείας στο έδαφος, χωρίς στεγανοποίηση και εμφανώς κατεστραμμένος.

Υπενθυμίζεται πως, αύριο, Τετάρτη (18/2) θα απολογηθεί ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση να είναι καταιγιστικές, καθώς μετά τη σφράγιση του δεύτερου εργοστασίου στη Φαρκαδόνα, και τρίτο εργοστάσιο στη Λάρισα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών για τυχόν παραλείψεις και παραβάσεις.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα