Οι αγρότες σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους – Πού υπάρχουν μπλόκα

Διαβάζεται σε 13'
Οι αγρότες σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους – Πού υπάρχουν μπλόκα
Διαμαρτυρία στο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Οι μέχρι τώρα εξαγγελίες δεν φαίνεται να ικανοποιούν τους αγρότες, που εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Τα σημεία με τα μπλόκα.

Με το βλέμμα στραμμένο στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων το ερχόμενο Σάββατο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας κλιμακώνουν τις δράσεις τους και αναμένουν να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν το επόμενο διάστημα.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο (13/12) στις 12:00, στη Νίκαια, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από πάνω από 30 μπλόκα ανά τη χώρα. Στη σύσκεψη θα τεθούν στο τραπέζι τα επόμενα βήματά τους, τα οποία θα εξαρτηθούν και από τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Πάντως, οι μέχρι τώρα εξαγγελίες δεν φαίνεται να ικανοποιούν καθόλου τους αγρότες που ζητούν να μειωθεί το κόστος παραγωγής αλλά και να πέσει η μεγάλη απόκλιση από την τιμή του παραγωγού μέχρι την τελική τιμή στα ράφια των σούπερ μάρκετ, η οποία ολοένα και αυξάνεται. Φαίνεται πως πλέον τίθεται ουσιαστικά θέμα επιβίωσης για τον πρωτογενή τομέα, γεγονός που οδήγησε τις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις να είναι από τις πιο δυναμικές.

Ο αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, σχολίασε στο NEWS 24/7 πως η σύσκεψη του Σαββάτου είναι πολύ σημαντική καθώς θα συζητηθεί τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ήδη, όπως έχει ανακοινωθεί, αύριο Τετάρτη, στις 10:00 αγρότες από τα μπλόκα της Λάρισας, του Ε-65 της Καρδίτσας και των Τρικάλων θα φτάσουν στο λιμάνι του Βόλου για να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του. Αλιείς αναμένεται να κλείσουν το λιμάνι από θαλάσσης, σε μία προσπάθεια να γίνει σαφές ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αλλά και όλα τα σωματεία που τους στηρίζουν δεν θα κάνουν πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και δεν γίνει μία “ουσιαστική συζήτηση με την κυβέρνηση”.

Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις και για συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Παρασκευή. Πληροφορίες του NEWS 24/7 αναφέρουν ότι οι τελικές αποφάσεις για το εάν οι αγρότες θα αποκλείσουν το λιμάνι αλλά και τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνει αυτό θα ληφθούν σήμερα.

Ο κ. Αλειφτήρας ανέφερε πως βασικό αίτημα των αγροτών αφορά το ειδικό αγροτικό τιμολόγιο «ΓΑΙΑ», που είχε θεσπιστεί ως μέσο για τη σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους. Το πρόγραμμα αυτό παρείχε πρόσβαση σε  τιμές ρεύματος περίπου στα 9,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα για την πρώτη διετία, με τη δυνατότητα δεκαετούς προοπτικής (2 + 8 έτη) για σταθερή τιμολόγηση ενός μέρους της κατανάλωσης. «Εμείς λέμε πως ακόμα και αυτό το ποσό είναι πολύ αυξημένο και για αυτό ζητάμε οι τιμές να κλειδώσουν στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, κάτι που είναι εφικτό αν αναλογιστεί κανείς τα υπερκέρδη από την ενέργεια. Η κυβέρνηση, αν θέλει να δείξει ότι σέβεται τον πρωτογενή τομέα, οφείλει να ακούσει τα αιτήματά μας», τόνισε.

Να σημειωθεί πως οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα συνεδριάσουν και το απόγευμα για να συντονίσουν τις δράσεις τους ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης. Παράλληλα, το απόγευμα της Πέμπτης, σωματεία και εκπρόσωποι των δήμων και της Περιφέρειας αναμένεται να φτάσουν στο μπλόκο της Νίκαιας για να εκφράσουν τη στήριξή τους.

Μέχρι στιγμής, στη χώρα έχουν στηθεί περίπου 50 μπλόκα και πάνω από 20.000 τρακτέρ βρίσκονται στον δρόμο.

Ηράκλειο: Έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι

Έξω από το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο, βρίσκονται αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι όπου μετέφεραν τις κινητοποιήσεις τους μετά την αποχώρησή τους από το Αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης».

Πλήθος διαμαρτυρόμενων, μετά και τη συνάντηση που είχαν με τη γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εξακολουθούν να παραμένουν και έξω από το κτήριο, που βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο.

Κλιμακώνουν τις δράσεις και οι αγρότες στα Πράσινα Φανάρια

Στα «Πράσινα Φανάρια», κοντά στη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» παραμένουν και σήμερα τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων. Λίγο πιο μπροστά, παραμένουν εγκατεστημένες κλούβες των ΜΑΤ, αποτρέποντας έτσι τυχόν μετάβαση παραγωγών στον κόμβο του αεροδρομίου, όπου τις προηγούμενες ημέρες επιχείρησαν να στήσουν δεύτερο αγροτοκτηνοτροφικό μπλόκο.

Λίγο μετά τις 14:30 οι αγρότες βγήκαν επί της Μουδανίων και κλούβες της ΕΛΑΣ απέκλεισαν τον δρόμο. Πλέον, το αεροδρόμιο είναι προσβάσιμο μόνο από τον κόμβο Ρυσίου.

Θεσσαλονίκη: Έκλεισε και σήμερα συμβολικά ο κόμβος στο Δερβένι

Σε συμβολικό αποκλεισμό μιας ώρας, από τη μία το μεσημέρι, στον κόμβο Δερβενίου, στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας με άλλες σημαντικές οδικές αρτηρίες, μεταξύ των οποίων και αυτή που οδηγεί προς τη Νέα Σάντα Κιλκίς, προχώρησαν και σήμερα αγρότες των δήμων Λαγκαδά, Βόλβης και Ωραιοκάστρου.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, ο στόχος των κινητοποιήσεών τους είναι η συνέχιση του αγώνα για τα αιτήματά τους, με ελάχιστη δυνατή διατάραξη της κυκλοφορίας και διατήρηση της κοινωνικής ισορροπίας ανάμεσα στη διαμαρτυρία και την καθημερινότητα των πολιτών.

Οι οδηγοί καλούνται να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες της Τροχαίας που βρίσκεται στο σημείο και κατευθύνει τους διερχόμενους σε εναλλακτικές διαδρομές.

Χαλκιδική: Στήθηκε στη Νικήτη το πρώτο μπλόκο μελισσοκόμων και αγροτών μέσα στον νομό

Παράλληλα, στα φανάρια της Νικήτης στήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης το πρώτο μπλόκο στον νομό Χαλκιδικής, η δημιουργία του οποίου αποτέλεσε πρωτοβουλία μελισσοκόμων και αγροτών της ευρύτερης περιοχής.

Στο σημείο βρίσκονται μελισσοκόμοι απο όλο τον νομό Χαλκιδικής με τα οχήματά τους και αγρότες με τα τρακτερ τους από περιοχές όπως την Ορμύλια, τη Νικήτη, τη Σάρτη, το Μεταγγίτσι και τη Συκιά. Κατά τη διάρκεια νέας συνέλευσης τους που θα πραγματοποιηθεί επιτόπου, οι συμμετέχοντες θα αποφασίσουν από κοινού τον τρόπο και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Έδεσσα: Νέο αγροτικό μπλόκο στην είσοδο της Αριδαίας από αγρότες του δήμου Αλμωπίας

Όπως γράφει το ΑΠΕ, νέο αγροτικό μπλόκο στήθηκε σήμερα στην είσοδο της Αριδαίας, στο δρόμο προς Έδεσσα, από αγρότες του δήμου Αλμωπίας, οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους συναδέλφους μας που βρίσκονται στους δρόμους», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλος της συντονιστικής επιτροπής, προσθέτοντας ότι οι αγρότες διεκδικούν την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του κλάδου, ενώ προτάσσουν ένα ιδιαίτερα καίριο για την περιοχή τους, εκείνο της αποζημίωσής τους από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές που υπέστησαν τα κεράσια τους από τον παγετό της ‘Ανοιξης του 2025, με ζημιές που έφτασαν το 90% της παραγωγής.

Το μέλος της επιτροπής σημείωσε ότι σήμερα και αύριο στο σημείο θα συγκεντρώνονται συνεχώς τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, ενώ αύριο το βράδυ, σε γενική συνέλευση, θα καθορίσουν τον τρόπο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους. Στις σκέψεις τους βρίσκονται, μεταξύ άλλων, παραστάσεις διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους στα γραφεία των βουλευτών της περιοχής και στο κτίριο της αντιδημαρχίας, δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους με δυναμικό και συντεταγμένο τρόπο.

Πού υπάρχουν μπλόκα αγροτών σε όλη τη χώρα

ΒΟΙΩΤΙΑ:

-ΠΑΘΕ στο 90ο χλμ. στο ύψος της Θήβας: Διακοπή κυκλοφορίας και εκτροπή αυτής, στο μεν ρεύμα πορείας προς Αθήνα, από 107,300 χ/θ (Α/Κ Ακραιφνίου) έως 75,500 χ/θ (Α/Κ Ριτσώνας) αυτ/μου Α.Θ.Ε., μέσω Ε.Ο. Ακραιφνίου – Αλιάρτου, Λιβαδειάς Θηβών και Θηβών – Χαλκίδας, στο δε ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, από 75,500 χ/θ (Α/Κ Ριτσώνας) έως 101,000 χ/θ (Α/Κ Στρατοπέδου) αυτ/μου Α.Θ.Ε., μέσω Θηβών – Χαλκίδας, Λιβαδειάς-Θηβών και Περι. οδού Αλιάρτου.

-ΠΑΘΕ στο 115ο χλμ. στο ύψος του Κάστρου: Διακοπή κυκλοφορίας και εκτροπή αυτής, στο μεν ρεύμα προς Αθήνα από την 125,770 χ/θ (Α/Κ Μαρτίνου) έως την 75,500 χ/θ (Α/Κ Ριτσώνας), μέσω παράδρομου αυτ/μου Α.Θ.Ε., Ε.Ο. Κάστρου – Λιβαδειάς, Λιβαδειάς Θηβών, Θηβών – Χαλκίδας, στο δε ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, από την 75,500 χ/θ (Α/Κ Ριτσώνας) έως την 203,065 χ/θ (Α/Κ Μπράλου), μέσω Ε.Ο. Θηβών – Χαλκίδας, Λιβαδεάς – Θηβών και Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς – Λαμίας.

-Στο Σχηματάρι, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΕΥΒΟΙΑ:

-Σε Ιστιαία, Βαθύ και Κήρινθο η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ:

-Στο ύψος του Μπράλου: Διακοπή κυκλοφορίας και εκτροπή αυτής επί τόπου από τις εισόδους – εξόδους του Α/Κ Μπράλου (203,065 χ/θ αυτ/μου Α.Θ.Ε.) και στα δύο ρεύματα πορείας.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ:

-Στον Κόμβο Μαλαχιά (3ο χλμ Π.Ε.Ο. Άργους – Κορίνθου): Ο κόμβος Μαλαχιά είναι κλειστός και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:

-Πλευρικά Διόδια Κιάτου – Κόμβος Πετμεζά: Η κυκλοφορία από και προς το Κιάτο διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ:

-Στον Σταθμό Ο.Σ.Ε. Μεσσήνης και στην Δ.Κ. Χανδρινού Δήμου Πύλου Νέστορος η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ:

-Περιμετρική οδός Πατρών: Διακοπή της κυκλοφορίας και εκτροπή οχημάτων μέσω παρακαμπτηρίων οδών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πύργο, στην έξοδο του κόμβου Εγλυκάδος και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στην έξοδο του κόμβου Οβρυάς.

-Ολυμπία Οδός Πατρών-Πύργου Κόμβος Δυτικής Αχαΐας: Διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα. Εκτροπή το ρεύμα προς Πύργο μέσω του Κόμβου ΒΙ.ΠΕ. και το ρεύμα ρεύμα προς Αθήνα μέσω του Κόμβου Βάρδας.

-Στην συμβολή της Ε.Ο. Αμφιλοχίας-Λευκάδας με Ε.Ο. Βόνιτσας-Αστακού και στη Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στον Κόμβο Κ. Αχαΐας στο ύψος του Αγίου Ραφαήλ, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΑΙΤΩΛΙΑ:

-Ιονία Οδός Διόδια Αγγελοκάστρου: Διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα.

-Στην Ναύπακτο πριν την γέφυρα Μόρνου η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά και στην γέφυρα Ευήνου στην Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

ΗΛΕΙΑ:

-Στη Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου Κόμβος Χανάκια, στη Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου στη Δ/ΣΗ Λεχαινών και στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΧΑΝΙΑ:

-Η κυκλοφορία στον Κόμβο Μεγάλα Χωράφια του ΒΟΑΚ διεξάγεται κανονικά και στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων, επίσης οι πτήσεις γίνονται κανονικά.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:

-Κόμβος Αεροδρομίου ύψος Σενετάκη η κυκλοφορία γίνεται κανονικά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

-Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθηνών στα Διόδια Μαλγάρων: Διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παράκαμψη στο 486ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων-Κύμινα-Μάλγαρα και είσοδο στο 483ο χλμ. Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Η κυκλοφορία στο ρεύμα εισόδου πραγματοποιείται κανονικά.

-Πράσινα Φανάρια (Γεωργικής Σχολής): Διακοπή της κυκλοφορίας επί της συμβολής των οδών Γεωργικής Σχολής και Πολυγύρου στο ύψος των Πράσινων Φαναριών και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία (ρεύμα προς είσοδο πόλης) διεξάγεται από τον κόμβο Αεροδρομίου, αριστερά και δεξιά στην οδό Θεσσαλονίκης-Περαίας. Στο ρεύμα προς έξοδο της πόλης, διεξάγεται με παράκαμψη στην οδό Ασκληπιού προς την οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών.

-Στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας στον Κόμβο Χαλκηδόνας και στο Δερβένι στον παράδρομο, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ:

-Στο συνοριακό σημείο διέλευσης Ορμενίου η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ:

-Σ.Σ.Δ. Κήπων: Διακοπή κυκλοφορίας εισόδου και εξόδου φορτηγών από Τουρκία, πλην όσων μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα. Κίνηση Ι.Χ.Ε. και λεωφορείων πραγματοποιείται κανονικά.

ΡΟΔΟΠΗ:

-Δυτικός Κόμβος Εγνατίας Οδού: Διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα. Εκτροπή προς Π.Ε.Ο. Κομοτηνής- Ξάνθης.

-Στο 4ο χλμ. Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΞΑΝΘΗ:

-Α/Κ Βαφέικων επί της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα προς Κομοτηνή: Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο ρεύμα προς Κομοτηνή. Εκτροπή προς Π.Ε.Ο. Κομοτηνής- Ξάνθης.

ΚΑΒΑΛΑ:

-Στη Δ/ΣΗ Χρυσούπολης επί της Ε.Ο. Καβάλας-Ξάνθης και στο Α/Κ Μουσθένης Εγνατίας Οδού και στον σταθμό ανεφοδιασμού Λέφα-Χρυσανθίδη η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΔΡΑΜΑ:

-Στο 15ο χλμ. Ε.Ο. Δράμας-Καβάλας στο ύψος της Δ/ΣΗΣ Κεφαλαρίου, στο 16ο χλμ Ε.Ο. Δράμας-Εξοχής στην διασταύρωση Κοκκινογείων και στο 50ο χλμ. Ε.Ο. Δράμας-Εξοχής , Δ/ΣΗ Οχυρού, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΗΜΑΘΙΑ:

-Α/Κ Νησελίου (276ο χλμ. Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας-Κήπων, ρεύμα προς Βέροια): Πραγματοποιείται αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην Εγνατία οδό (ρεύμα προς Βέροια και εκτροπή των οχημάτων από την παλιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

-Τόποι συγκέντρωσης είναι επίσης ο Α/Κ Κουλούρας Ημαθίας και η Επ.Ο. Βεροιας-Σκύδρας (Διασταύρωση Σ.Σ. Νάουσας Ημαθίας), χωρίς κυκλοφοριακές παρατηρήσεις έως τώρα.

ΠΕΛΛΑ:

-Τόπος συγκέντρωσης χωρίς κυκλοφοριακές παρατηρήσεις είναι στην Άρνισσα Έδεσσας, κόμβος «Αλυσίδα» 18ο χλμ. Ε.Ο. Έδεσσας-Φλώρινας, στο 62,5ο χλμ. Ε.Ο. Έδεσσας-Θεσσαλονίκης, κόμβος Γυψοχωρίου, στο 3ο χλμ Επαρχ. Οδού Σκύδρας-Βέροιας (Τελωνείο Σκύδρας), στον Κόμβο Παραλίμνης και στον Κόμβο Μεσημερίου.

ΠΙΕΡΙΑ:

-Τόπος συγκέντρωσης χωρίς κυκλοφοριακές παρατηρήσεις είναι στο Αιγίνιο (έμπροσθεν του Δημοτκού γηπέδου Αιγινίου), στη διασταύρωση των οδών Ν. Δίκα και Μουσών (προέκταση Π.Ε.Ο. Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, άνωθεν της σήραγγάς Τ4) και στον Α/Κ Εφέσου (Χ/Θ 427+203).

ΚΙΛΚΙΣ:

-Τόπος συγκέντρωσης χωρίς κυκλοφοριακές παρατηρήσεις είναι στο Τελωνείο Ευζώνων.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ:

-Τόπος συγκέντρωσης χωρίς κυκλοφοριακές παρατηρήσεις είναι στον Γεωργικό Συνεταιρισμό Μεταγγιτσίου.

ΣΕΡΡΕΣ:

-Τόπος συγκέντρωσης χωρίς κυκλοφοριακές παρατηρήσεις είναι στον Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα και στη Νέα Ζίχνη.

-Στο 411,6ο χλμ. Εγνατίας-Οδού (Α/Κ Κερδυλλίων): Τρακτέρ στάθμευσαν και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας και στο άκρο του οδοστρώματος. Γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας από την Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

ΓΡΕΒΕΝΑ:

-Τόπος συγκέντρωσης χωρίς κυκλοφοριακές παρατηρήσεις είναι στο Πάρκο Μανιταριών στην είσοδο της πόλης των Γρεβενών.

ΚΟΖΑΝΗ:

-Στον Α/Κ Σιάτιστας Εγνατίας Οδού: Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης.

ΦΛΩΡΙΝΑ:

-Στον Α/Κ Φιλώτα (40ο χλμ Ν.Ε.Ο. Φλώρινας – Κοζάνης) και στο Παλαιό Τελωνείο Νίκης -Φλώρινας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:

-Στο 33ο χλμ Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης (Διασταύρωση Καλπακίου Ιωαννίνων) η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΑΡΤΑ:

-Ιόνια Οδός (Α/Κ Άρτας): Διακοπή κυκλοφορίας στην Ιόνια Οδό (Α/Κ Άρτας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Εκτροπές στον Α/Κ Άρτας στο ρεύμα προς Ιωάννινα και στον Α/Κ Φιλιππιάδας στο ρεύμα προς Αντίρριο. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:

-Τόπος συγκέντρωσης χωρίς κυκλοφοριακές παρατηρήσεις είναι στο Γήπεδο Ηγουμενίτσας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:

-Τόπος συγκέντρωσης χωρίς κυκλοφοριακές παρατηρήσεις είναι στο 24ο χλμ. Ε.Ο. Πρέβεζας – Γέφυρας Καλογήρων (Δ.Ε. Λούρου)

ΛΑΡΙΣΑ:

-Α/Κ Νίκαιας Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ στο 348ο χλμ.: Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον Α/Κ Πλατύκαμπου (Χ/Θ 352+918) μέχρι τον Α/Κ Κιλελέρ (Χ/Θ 331+686) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και των κλάδων εισόδου-εξόδου του Α/Κ Νίκαιας. Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές.

-Στην Ελασσόνα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, όπως και στην διασταύρωση Πυργετού-Λάρισας.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ:

-Τόπος συγκέντρωσης χωρίς κυκλοφοριακές παρατηρήσεις είναι στον Λιμένα Βόλου.

-Στον Α/Κ Μικροθηβών: Διακοπή στην κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα, επί του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ. Η κυκλοφορία γίνεται με εκτροπές.

ΤΡΙΚΑΛΑ:

-Αυτοκινητόδρομος Ε-65 Διόδια Λογγού Τρικάλων: Διακοπή της κυκλοφορίας από τον Α/Κ Προαστίου έως τον Α/Κ Τρικάλων. Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ:

-Αυτοκινητόδρομος Ε-65 Κόμβος Δέλτα Παλαμά Καρδίτσας: Διακοπή στην κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο Ε-65 από Α/Κ Σοφάδων μέχρι και Α/Κ Προαστίου και στα δύο ρεύματα, από το Δέλτα Παλαμά έως το 2ο χλμ. Γοργοβιτών -Δέλτα Παλαμά, στις εισόδους και εξόδους αμφίπλευρα του Κόμβου Καρδίτσας του Ε-65 και από τον Α/Κ Προαστίου έως τον Α/Κ Τρικάλων. Η κυκλοφορία γίνεται με εκτροπές.

ΛΕΣΒΟΣ:

-Τόπος συγκέντρωσης χωρίς κυκλοφοριακές παρατηρήσεις είναι στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα