Ροδόπη: Τι έδειξε η νεκροψία της 12χρονης – Τέσσερις συλλήψεις
Διαβάζεται σε 2'
Μια 12χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή του Ίμερου Ροδόπης, όπου παρασύρθηκε από φουσκωτή λέμβο.
- 03 Αυγούστου 2025 12:19
“Πνιγμός εντός ύδατος”, είναι η αιτία θανάτου του 12χρονου κοριτσιού από το χωριό Σιδεράδες του Δήμου Κομοτηνής, που την Παρασκευή (1/8) το μεσημέρι παρασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ιμέρου του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών.
Το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής ανακοίνωσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θράκης, Νικόλαος Κηφνίδη.
Για “κλασικά ιατροδικαστικά ευρήματα που συνηγορούν στον πνιγμό εντός ύδατος”, έκανε λόγο ο κ. Κηφνίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, συμπληρώνοντας πως εντόπισε και υπολείμματα φαγητού στο στομάχι του κοριτσιού, στοιχείο που παραπέμπει μεν σε κατανάλωση τροφής πριν την είσοδό του στο νερό, όχι όμως σε ποσότητα που να ευθύνεται για την τραγική εξέλιξη.
Τέσσερις συλλήψεις για τον πνιγμό
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τον θάνατο του κοριτσιού την περασμένη Παρασκευή. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, συνελήφθησαν η αδερφή του κοριτσιού (για παράβαση του άρθρου του ποινικού κώδικα περί έκθεσης προσώπου) καθώς και ένας 43χρονος εποχιακός χειριστής ταχύπλοου, ένας 47χρονος δημοτικός υπάλληλος και μία 27χρονη εποχιακή ναυαγοσώστρια, για παράλειψη προσφοράς βοήθειας.