Σαλαμίνα: Ανατροπή με τον φόνο της 75χρονης – Ομολόγησε η νύφη της
Διαβάζεται σε 3'
Ομολόγησε η νύφη της 75χρονης την άγρια δολοφονία της ηλικιωμένης στην Σαλαμίνα, ανατρέποντας την εκδοχή ληστείας μετά φόνου από άγνωστους δράστες.
- 25 Νοεμβρίου 2025 10:10
Ομολόγησε το έγκλημα η νύφη της άτυχης 75χρονης που βρέθηκε δολοφονημένη, μέσα στο σπίτι της επί της οδού Ικάρου 31, στην Σαλαμίνα, στις 31 Οκτωβρίου, ανατρέποντας τις αρχικές εικασίες για ληστεία μετά φόνου από άγνωστους δράστες.
Οι αστυνομικοί. καιρό τώρα ανέλυαν κάποια βιντεοληπτικά υλικά που έδειχναν τις κινήσεις του δράστη από το βουνό προς το σπίτι και πίσω. Αντιλήφθηκαν ότι το άτομο που κρυβόταν πίσω από αυτό το έγκλημα, ήταν κάποιος που είχε γνώση ότι το θύμα διατηρούσε κάποιες οικονομίες στο σπίτι.
Με μία σειρά από στοιχεία έφτασαν στα ίχνη της νύφης του θύματος και όχι σε κάποιο πιθανό περιθωριακό άτομο που στρέφονταν οι αρχικές υποψίες. Σήμερα προσήχθη στο Ανθρωποκτονιών ως ύποπτη και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε το άγριο έγκλημα.
Σαλαμίνα: Το χρονικό του άγριου εγκλήματος και οι αρχικές εικασίες
Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε στις 31 Οκτωβρίου, μέσα στο σπίτι της ηλικιωμένης επί της οδού Ικάρου 31, στο Αιάντειο Σαλαμίνας.
Το παράθυρο της οικίας βρέθηκε παραβιασμένο, ενώ η 75χρονη έφερε ένα χτύπημα στο κεφάλι από αντικείμενο και αμυντικά τραύματα στα χέρια από μαχαίρι. Κάτω από το σώμα της βρέθηκε το μαχαίρι του δράστη, που κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για λήψη αποτυπωμάτων και DNA.
Τις Αρχές είχε ειδοποιήσει η κόρη της που βρήκε νεκρή τη μητέρα της, μετά τις έξι το απόγευμα, με τις εκτιμήσεις των Αρχών να κάνουν λόγο για πιθανή ώρα θανάτου περίπου 2-3 ώρες πριν την ανεύρεσή της.
Η άτυχη ηλικιωμένη είχε κινητικά προβλήματα και περπατούσε με «Π».
Υπενθυμίζεται πως στην αρχή, υπήρχαν οι εικασίες από τους αστυνομικούς πως οι δράστες είχαν στόχο την ληστεία και όταν είδαν την ηλικιωμένη άρχισαν ενδεχομένως να την απειλούν με μαχαίρι και είτε γιατί δεν έβρισκαν αυτό που ήθελαν είτε γιατί το θύμα φώναξε, να την τραυμάτισαν με το μαχαίρι και να τη χτύπησαν στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πεθάνει από αιμορραγία.
Σαλαμίνα: Μαρτυρικό θάνατο είχε δείξει η νεκροψία
Όπως είχε προκύψει από το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής, που αποκάλυψε η ΕΡΤ, ο θάνατος της ηλικιωμένης προήλθε από βαριές κακώσεις στο κεφάλι, τον τράχηλο και τον θώρακα, από χτυπήματα με όργανο τύπου ρόπαλο, κατσαβίδι και μαχαίρι.
Παράλληλα, η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε αμυντικά τραύματα από μαχαίρι στα χέρια.