Σε αλσύλλιο στην περιοχή της Ακρόπολης ισχυρίστηκε ο Σουδανός ότι βρήκε τις χειροβομβίδες

Διαβάζεται σε 4'
Σε αλσύλλιο στην περιοχή της Ακρόπολης ισχυρίστηκε ο Σουδανός ότι βρήκε τις χειροβομβίδες
INTIME

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας στην οικία του στον Άγιο Παντελεήμονα, δεν βρήκαν κάτι, όπως έγγραφα ή αποκόμματα που να δηλώνουν τυχόν εξτρεμιστική δραστηριότητα.

Σε αλσύλλιο στην περιοχή της Ακρόπολης όπου συχνάζουν άτομα για συναλλαγές ναρκωτικών ισχυρίζεται ότι βρήκε θαμμένο το τάπερ με τις δύο παλιές, τσέχικες χειροβομβίδες, ο 48χρονος Σουδανός, που προκάλεσε συναγερμό χθες (6/3) στο Αστυνομικό Μέγαρο της ΓΑΔΑ.

Το τάπερ ήταν σφραγισμένο καλά και με σακούλα ώστε να μην παίρνει υγρασία και σκουριάσουν τελείως οι χειροβομβίδες, οι οποίες με την σειρά τους ήταν ασφαλισμένες με τις περόνες τους και γύρω τους είχαν μονωτική ταινία, ώστε να ασφαλιστούν πλήρως.

Αυτή την εκδοχή ως έναν βαθμό την πιστεύουν οι Αρχές, ότι δηλαδή τις βρήκε έτσι, καθώς από έρευνα που έκαναν στην οικία του στον Άγιο Παντελεήμονα, δεν βρήκαν κάτι, όπως έγγραφα ή αποκόμματα που να δηλώνουν τυχόν εξτρεμιστική δραστηριότητα, ενώ και η σύντροφός του με την οποία έχει αποκτήσει παιδί, κατέθεσε στους αστυνομικούς πως σύχναζε στο συγκεκριμένο σημείο, ψάχνοντας είτε για ναρκωτικά είτε για κάτι που θα μπορούσε να ήταν πεταμένο και θα μπορούσε να το πάρει για να το πουλήσει.

Ο ίδιος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα για ναρκωτικά και είχε μαζί του το αποφυλακιστήριο, ενώ έδειχνε να τελεί υπό την επήρεια.

Όταν τον ρώτησαν για τους λόγους που το έκανε αυτό, δεν πήραν οι αστυνομικοί κάποια απάντηση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το απόγευμα, ο 48χρονος Σουδανός επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στην Λ. Αλεξάνδρας, έχοντας στην πλάτη ένα σακίδιο.

Όταν τον σταμάτησε ο σκοπός και τον ρώτησε τι θέλει, του είπε ότι ήθελε να μπει στο κτίριο. Όταν του είπε ο σκοπός, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν γίνεται έτσι απλά, γιατί του φάνηκε ύποπτος και διαταραγμένος, τότε ο δράστης του είπε ότι έχει πάνω του εκρηκτικά.

Αμέσως κάλεσε ενισχύσεις ο σκοπός και αποκλείστηκε η περιοχή. Ο ίδιος ζητούσε επίμονα ένα τηλέφωνο και διαρκώς κρατούσε ένα αντικείμενο στο χέρι που προσομοίαζε σε χειροβομβίδα, αλλά στην πορεία αποδείχτηκε πως ήταν ένα μπουκαλάκι τυλιγμένο με σακούλα και μονωτικές, που το έβαζε ανάμεσα στα πόδια του και εναλλάξ το κρατούσε. Παράλληλα, έβαζε και ένα τάπερ στα πόδια του με ακόμη δύο χειροβομβίδες οι οποίες στην πορεία διαπιστώθηκε πως ήταν αληθινές και πλήρως λειτουργικές.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να του αποσπάσουν την προσοχή με το τηλέφωνο που ζητούσε, δήθεν ότι θα ικανοποιούσαν το αίτημά του και τότε βρήκαν την ευκαιρία, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Στο σακίδιο πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς των ΤΕΕΜ, χωρίς να βρεθεί κάτι άλλο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Για το περιστατικό η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας ανέφερε:

«Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι περί ώρα 18:00’, 48χρονος αλλοδαπός προσέγγισε, κινούμενος από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την αστυνομική σκοπιά μπροστά στην είσοδο του κτιρίου της Γ.Α.Δ.Α., κρατώντας σακούλα και φορώντας σακίδιο πλάτης και ανέφερε στον αστυνομικό σκοπό ότι έχει στην κατοχή του εκρηκτικά.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις της Γ.Α.Δ.Α. και μετά την κινητοποίηση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ./Γ.Α.Δ.Α.), περί ώρα 18:25’, ο 48χρονος αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε ενώ άμεσα μετέβη στο σημείο το αρμόδιο κλιμάκιο Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών(Τ.Ε.Ε.Μ.).

Από το κλιμάκιο Τ.Ε.Ε.Μ. περισυλλέχθηκαν -2- χειροβομβίδες αμυντικού τύπου ενώ στο σακίδιο που έφερε ο 48χρονος διενεργήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη χωρίς τον εντοπισμό έτερων ευρημάτων.

Μετά την δέσμευση του, ο 48χρονος οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α. όπου εξετάζεται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα