Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους o 61χρονος για τη φωτιά στα κρατητήρια του Α.Τ. Θερμαϊκού

Διαβάζεται σε 2'
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. INTIME NEWS

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος ο 61χρονος που κατηγορείται πως έβαλε φωτιά στα κρατητήρια του Α.Τ. Θερμαϊκού.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 61χρονος άντρας που κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά, χθες τα ξημερώματα, στα κρατητήρια του Α.Τ. Θερμαϊκού, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για άνθρωπο. Ο ίδιος, στην απολογία του στην ανακρίτρια, αρνήθηκε την πράξη στη μορφή που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι η φωτιά προκλήθηκε από τσιγάρο που άναψε, ενώ φέρεται να επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι η φωτιά ξεκίνησε από στρώμα και σβήστηκε από αστυνομικούς, προτού φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική. Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί λίγες ώρες πριν από το περιστατικό για εξύβριση, απείθεια και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, ενώ κρατείτο στο κελί ενόψει της μεταγωγής στα δικαστήρια με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα