Τρίκαλα: Τριήμερο δημοτικό πένθος για τις πέντε εργαζόμενες της “Βιολάντα”

Διαβάζεται σε 2'
Η επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς στην βιομηχανία μπισκότων "Βιολάντα" στα Τρίκαλα
Η επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς στην βιομηχανία μπισκότων "Βιολάντα" στα Τρίκαλα EUROKINISSI

Τριήμερο δημοτικό πένθος για τις πέντε νεκρές εργαζόμενες στην μπισκοτοβιομηχανία

Τριήμερο δημοτικό πένθος κήρυξε ο δήμος Τρικκαίων μετά τον εργατικό δυστύχημα με θύματα πέντε εργαζόμενες από την έκρηξη τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην μπισκοτοβιομηχανία στα Τρίκαλα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας, που, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νίκος Σακκάς, «έχει συγκλονίσει το σύνολο των συμπολιτών μας και έχει προκαλέσει έντονα αισθήματα θλίψης και συλλογικού πένθους, υπενθυμίζοντας με τον πλέον οδυνηρό τρόπο τη θεμελιώδη αξία της ανθρώπινης ζωής». Παράλληλα, ο δήμαρχος τόνισε ότι επανήλθε «με τον πλέον επώδυνο τρόπο στο προσκήνιο η σημασία της πρόληψης και της αυστηρής τήρησης των κανόνων υγείας και ασφάλειας στην εργασία, με μοναδικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Μετά τον εντοπισμό και της πέμπτης εργαζόμενης, που αγνοούνταν, οι αρμόδιες αρχές προχωρούν στον καθαρισμό των εγκαταστάσεων, προκειμένου να διευκολύνουν την έρευνα των πραγματογνωμόνων και των στελεχών της Διεύθυνης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η ταυτοποίηση των θυμάτων, προκειμένου, αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, να δοθούν οι νεκροί στους συγγενείς για τις κηδείες. Όπως έχει γίνει γνωστό, έχει σταλεί υλικό από τα θύματα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ στην Αθήνα προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση μέσω DNA.

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία και νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πόλη των Τρικάλων.

Εργατικά Ατυχήματα: Οι άνθρωποι πέρα από τους αριθμούς

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα