Τροχαίο στη Ρουμανία: Επαναπατρίζονται οι σοροί των οπαδών του ΠΑΟΚ

Διαβάζεται σε 5'
Λουλούδια στην Τούμπα για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία
Λουλούδια στην Τούμπα για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία SOOC

Στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” φτάνουν το μεσημέρι της Πέμπτης οι σοροί των επτά φιλάθλων του ΠΑΟΚ, που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία

Με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφερθούν το μεσημέρι της Πέμπτης (29/1), οι σοροί των επτά φιλάθλων του ΠΑΟΚ, που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία την Τρίτη.

Το αεροσκάφος θα αναχωρήσει για τη Ρουμανία από την αεροπορική βάση Ελευσίνας και θα προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ταξίδευαν από την Ελλάδα οδικώς με προορισμό τη Γαλλία για τον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας τους με τη Λυών.

Ο σύνδεσμος φίλων του ΠΑΟΚ με σχετική ενημέρωση έκανε γνωστό πως οι φίλοι του Δικεφάλου θα παραβρεθούν μαζικά στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” προκειμένου να υποδεχθούν τα αδικοχαμένα αδέλφια τους, αλλά και τους δύο τραυματίες που θα επιστρέψουν επίσης την Πέμπτη (29/1).

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ

Μην μπορώντας να πιστέψουμε ακόμα στο τραγικό δυστύχημα με την απώλεια των συνοπαδών μας και προσπαθώντας να μαζέψουμε τα κομμάτια μας ανακοινώνουμε σε όλο το οπαδικό και φίλαθλο κίνημα του ΠΑΟΚ καθώς επίσης και όλο τον απλό κόσμο ότι αύριο το απόγευμα αναμένουμε τον επαναπατρισμό των 7 αδερφών μας με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας.

Δίνουμε ραντεβού λοιπόν στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις (θα ανακοινωθεί αύριο πρωί) αποκλειστικά με μηχανάκια για να συνοδεύσουμε τις σωρούς των αδερφών μας έως το γήπεδο της Τούμπας. Για όσους δεν έχουν μηχανές το ραντεβού δίνεται έξω από το πέταλο της θύρα 4 στις (θα ανακοινωθεί αύριο πρωί) ώστε να τους υποδεχθούμε για τελευταία φορά.

Καλό παράδεισο και στον όγδοο φίλο της ομάδας που έχασε τη ζωή του μαθαίνοντας τα τραγικά νέα .

ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ”.

Θρήνος για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (28/01), εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας έσπευσαν σιωπηλοί, συγκινημένοι, στη Θύρα 4 στην Τούμπα, για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το σημείο έχει γεμίσει φανέλες, κασκόλ, κεριά, κάρτες και λουλούδια.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει θέσει σε λειτουργία μια ειδική τηλεφωνική γραμμή, αποκλειστικά για τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών του δυστυχήματος.

Ο αριθμός 2310954071 είναι διαθέσιμος μόνο για την παροχή υποστήριξης σε αυτούς τους ανθρώπους, που από την Τρίτη (247/1) ζουν τη δική τους τραγική πραγματικότητα.

Από την ΠΑΕ επισημαίνεται με έμφαση πως η χρήση της γραμμής αφορά αποκλειστικά τις οικογένειες που επλήγησαν, ζητώντας σεβασμό και κατανόηση από όλους.

Στο χειρουργείο ο ένας τραυματίας

Τους δύο από τους τρεις τραυματίες οπαδούς του ΠΑΟΚ που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Ρουμανίας από το πολύνεκρο δυστύχημα με τους επτά νεκρούς θα μεταφέρει αεροσκάφος του υπουργείου Υγείας αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Ο τρίτος τραυματίας αποφασίστηκε να χειρουργηθεί άμεσα, όπως αναφέρει σε αναρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας, ‘Αδωνις Γεωργιάδης. Οι τραυματίες θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

«Εμείς με το ΕΚΑΒ ήμασταν και είμαστε έτοιμοι να πάμε αύριο να παραλάβουμε και τους τρεις τραυματίες οπαδούς του ΠΑΟΚ από το πολύνεκρο δυστύχημα στη Ρουμανία. Εν τούτοις, πριν λίγο οι Ρουμάνοι ιατροί, σε νέα μαγνητική που διενήργησαν διεπίστωσαν κάποια επιπλοκή και αποφάσισαν να τον χειρουργήσουν άμεσα. Έτσι εμείς αύριο θα παραλάβουμε κανονικά τους δύο και θα περιμένουμε την εξέλιξη της υγείας του τρίτου για να τον φέρουμε πίσω στην Πατρίδα μας. Το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά είμαστε συνεχώς σε επαφή με τις Ρουμανικές Αρχές για τις λεπτομέρειες» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ στη Ρουμανία, το βανάκι με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ επιχείρησε μία ριψοκίνδυνη προσπέραση σε βυτιοφόρο, αυτό που έφερε την κάμερα η οποία κατέγραψε το τραγικό δυστύχημα.

Στη συνέχεια το προσπέρασε από αριστερά και πριν προλάβει να επιστρέψει στη λωρίδα του, προσέκρουσε πλαγιομετωπικά με φορτηγό.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που το όχημα διαλύθηκε σε χιλιάδες κομμάτια. Οι λαμαρίνες εκτοξεύθηκαν στη δεξιά λωρίδα και στα πρανή του δρόμου. Επτά Έλληνες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχασαν τη ζωή τους. Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι, στον αυτοκινητόδρομο DN6 – E70, έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες της περιοχής, στην κατεύθυνση προς την Λούγκοζ.

Συγκλονισμένος ο οδηγός της νταλίκας που συγκρούστηκε με το βαν

Ο Πολωνός οδηγός της νταλίκας, στο οποίο προσέκρουσε το μίνι βαν, δήλωσε στη ρουμανική εφημερίδα Libertatea, ότι, σε 34 χρόνια καριέρας και με εκατομμύρια χιλιόμετρα στο ενεργητικό του, δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο.

«Οδηγούσα κανονικά και ήρθε κατευθείαν πάνω μου. Μπήκε κατευθείαν κάτω από τις ρόδες», δήλωσε ο οδηγός σε κατάσταση σοκ.

Ο Τούντορ Κρετσιούν, ένας νεαρός που βρισκόταν δύο αυτοκίνητα πίσω από το μίνι λεωφορείο με τους Έλληνες οπαδούς, περιέγραψε τη στιγμή του ατυχήματος.

«Ο οδηγός του βαν κοιτούσε συνεχώς. Κάποια στιγμή μπήκε για προσπέραση. Από το σημείο που ήμουν φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν είχε καμία πιθανότητα (σ.σ. να ολοκληρώσει την προσπέραση) ή τουλάχιστον ότι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Η νταλίκα ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα. Το κατάλαβε ενώ προσπερνούσε, συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την προσπέραση και έπεσε στην νταλίκα στα δεξιά του, προσπαθώντας να επιστρέψει στη λωρίδα του. Τη στιγμή που έπεσε στην δεξιά νταλίκα, εκτινάχθηκε και στην κόκκινη», δήλωσε ο Τούντορ Κρετσιούν, ο οποίος ήταν και αυτός που κάλεσε το 112.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι μετά το δυστύχημα είδε έναν από τους επιζώντες να βγαίνει από το όχημα περπατώντας.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα