Χριστούγεννα στα μπλόκα κάνουν οι αγρότες – Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία
Διαβάζεται σε 4'
Τα τρακτέρ παραμένουν στην άκρη του δρόμου αλλά από τις προηγούμενες ημέρες έχουν παραχωρήσει περισσότερες λωρίδες ανά κατεύθυνση στο οδικό δίκτυο, για τη διευκόλυνση των εκδρομέων
- 25 Δεκεμβρίου 2025 11:45
Χριστούγεννα στα μπλόκα κάνουν οι αγρότες και ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά τις γιορτές.
Τα τρακτέρ παραμένουν στην άκρη του δρόμου αλλά έχουν παραχωρήσει περισσότερες λωρίδες ανά κατεύθυνση στο οδικό δίκτυο, για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.
Παραμονή Χριστουγέννων στο μπλόκο Μαλαχιά πέρασαν οι αγρότες της Αργολίδας
Παραμονή Χριστουγέννων στο μπλόκο Μαλαχιά πέρασαν οι αγρότες της Αργολίδας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι ο αγώνας τους συνεχίζεται.
Με μουσική και μεζέδες, οι αγρότες παρέμειναν στο μπλόκο, έχοντας τοποθετήσει τα τρακτέρ στην άκρη του δρόμου, χωρίς να εμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.
«Δεν μπορούσαμε να λείψουμε από το μέτωπο της πάλης μας ακόμα και σήμερα. Μαζί εδώ νιώθουμε σαν μια μεγάλη οικογένεια», δήλωσε ένας από τους αγρότες, όπως μεταδίδει το argolikeseidhseis.
Ομαλή η κυκλοφορία στην Π.Α.Θ.Ε.
Με εκτροπές αλλά χωρίς προβλήματα διεξάγεται ανήμερα των Χριστουγέννων η κυκλοφορία στον άξονα Αθηνών – Θεσσαλονίκης, καθώς έχει δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, το οποίο παραμένει ανοιχτό από προχθές. .
Τα οχήματα που κινούνται προς Θεσσαλονίκη ακολουθούν διαδρομή μέσω της πόλης της Λάρισας, από την παλαιά εθνική οδό, και στη συνέχεια επανέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον κόμβο της Γυρτώνης. Αντίστοιχα, τα οχήματα που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα εκτρέπονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου και επανέρχονται στην εθνική οδό στον κόμβο Κιλελέρ. Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον έως και αύριο.
Οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα της περιοχής παραμένουν στο σημείο, έχοντας δηλώσει ότι θα περάσουν εκεί και τις ημέρες των Χριστουγέννων, όπως και έκαναν την παραμονή, παραμένοντας μέχρι αργά το βράδυ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, εφόσον δεν λάβουν συγκεκριμένες εγγυήσεις από την κυβέρνηση για τα βασικά αιτήματα που έχουν καταθέσει.
Ομαλή η κυκλοφορία σε Περιφερειακή Πατρών, Ολυμπία και Ιόνια Οδό
Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή Πατρών, καθώς τα τρακτέρ έχουν μετακινηθεί στην άκρη του δρόμου και έχει δοθεί σε χρήση μία λωρίδα κυκλοφορίας για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων.
Στην Ολυμπία Οδό η κυκλοφορία πραγματοποιείται κανονικά, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, χωρίς να παρατηρούνται ουρές ή προβλήματα μέσα στον αστικό ιστό της Πάτρας, εικόνα αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην Ιόνια Οδό, στο ύψος του Αγγελοκάστρου, όπου από χθες αργά το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας έχουν παραχωρήσει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, με την κυκλοφορία να διεξάγεται χωρίς προβλήματα.