Κοπτοραπτική με ξένες πλάτες

Οι "ντουντούκες" που χρειάζονται οι "αρχισυντάκτες του Μαξίμου" και ο Τασούλας που πήγε να κόψει μια πίτα κι "έκοψε" τον Ράμμο.

Ντουντούκες

Σας γράφαμε χθες για τον «αρχισυντάκτη του Μαξίμου» και τον τρόπο που εκτέθηκε. Θα ήταν παράλειψη μας όμως αν ξεχνούσαμε πως τέτοιου είδους πρακτικές χρειάζονται και πρόθυμες ντουντούκες. Από αυτές που διατίθενται για την παροχή τέτοιων «υπηρεσιών», ενώ τον τελευταίο καιρό διατίθενται… γενικώς.

Μια εξ’ αυτών, με χρόνια έφεση στην… κοπτοραπτική, μοιάζει να νοιώθει «ασφαλής, στην τοποθεσία Μέγαρο Μαξίμου». Στηριζόμενη δηλαδή σε γαλάζιες «πλάτες». Ξεχνώντας ίσως πως οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται. Όπως και ότι στο μεσοδιάστημα πρέπει να μπορεί να σταθεί μόνη. Πράγμα που είναι εξαιρετικά αμφίβολο στην περίπτωσή της, όπως καλά γνωρίζει και καλά γνωρίζουμε.

Μία άλλη πάλι, αναπαράγει άκριτα λεπτομέρειες για εικαζόμενα δυνητικά ιδιοκτησιακά σχήματα από το παρελθόν, ξεχνώντας (;) το σημερινό και πολύ πραγματικό δικό της μεταβαλλόμενο ιδιοκτησιακό σχήμα.

Το όλο «συστηματάκι», στην καλύτερη των περιπτώσεων, έχει κλείσει τον κύκλο του και θα ήταν φρόνιμο να μην υπάρξουν άλλες αφορμές ενασχόλησης με αυτό

Μια πίτα

Μια πίτα (αυτή των κοινοβουλευτικών συντακτών) ήθελε να κόψει χθες, ήσυχα-ήσυχα, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και κατέληξε να …κόψει τον Χρήστο Ράμμο. Έτσι κάλυψε με δηλώσεις του την άρνηση της πλειοψηφίας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να δεχθεί την ενημέρωση που είναι έτοιμος να δώσει ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής.

Είτε το ήθελε, είτε όχι πρωταγωνίστησε σε μία από τις πλέον αρνητικές καταστάσεις στην ελληνική Βουλή τα τελευταία χρόνια. Μάλλον το ήθελε πάντως αν κρίνουμε από την ζέση του να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ «αυτόκλητο καλεσμένο». Όχι τίποτε άλλο μα η Βουλή δεν είναι το «σπίτι» της εκάστοτε κυβέρνησης, είναι – η θα έπρεπε να είναι – το «σπίτι» της βούλησης του ελληνικού λαού.

Best of

Η καλύτερη πάντως από τις δικαιολογίες των κυβερνητικών βουλευτών είναι πως ο Χρήστος Ράμμος στην επιστολή του δεν εξηγούσε τους λόγους που επιτάσσουν την ενημέρωση της Βουλής. Με δεδομένο ότι η ΑΔΑΕ έκανε έρευνες για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ στις εταιρίες τηλεφωνίας, ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι λόγοι; Προφανώς δεν θα ζητούσε να πάει στην ΑΔΑΕ για να δηλώσει ότι …δεν βρήκε τίποτε.

Εχουμε και μια άλλη απορία: Αν ο Χρήστος Ράμμος εξηγούσε με λεπτομέρειες του λόγους σε μία δημόσια επιστολή αυτό δεν θα παραβίαζε το …απόρρητο που με τόσο σθένος υπερασπίζεται η κυβέρνηση όλον αυτόν τον καιρό;

Πάντως έτσι για την ιστορία, ο Χάρης Καστανίδης, πρότεινε στους βουλευτές της Ν.Δ να στείλουν αν θέλουν επιστολή στον Χρήστο Ράμμο για να τους εξηγεί το γιατί θέλει να τους ενημερώσει. Επίσης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, ο Νίκος Παπαδάκης, μέλος της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, δήλωσε ξεκάθαρα: «Η επιστολή που έκανε ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο κ. Ράμμος, αναφέρεται στα αποτελέσματα δύο ελέγχων που προκλήθηκαν μετά από αίτημα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ΑΔΑΕ και ολοκληρωθέντων των ελέγχων εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της ΑΔΑΕ τα αποτελέσματά τους». Ο Ν.Παπαδάκης ήταν παρών λόγω της εμπλοκής του στις έρευνες για τις συνακροάσεις στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό από το 2016.

Μην κοροϊδευόμαστε

Για να μην κοροϊδευόμαστε πάντως μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία η που όντως θα ήθελε να «πέσει φώς» στην υπόθεση των υποκλοπών δεν θα «διύλιζε τον κώνωπα», αν της έλεγε μια ανεξάρτητη αρχή πώς έχει στοιχεία. Αντιθέτως θα έσπευδε να καλέσει τον πρόεδρό της. Ακόμη καλύτερα θα …πήγαινε τρέχοντας ή ίδια στα γραφεία της ΑΔΑΕ.

Ένα πολύπαθο νομοσχέδιο

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τουλάχιστον 5 άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας που κατατέθηκε στην Βουλή αλλά η συζήτηση του στην αρμόδια επιτροπή αναβλήθηκε. Πράγμα καθόλου σύνηθες για νομοσχέδιο, πόσο μάλλον ενώ τόσο σημαντικού υπουργείου.

Αν πιστέψουμε τον βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ Μάξιμο Χαρακόπουλο θα επαναδιατυπωθούν το άρθρο 71 για το «αμετάθετο» των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών ενώσεων, τα άρθρα που αφορούν την αποστρατεία των ΕΠΟΠ, η βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων από τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΑΣΥ) προκειμένου να υπάρξει επέκταση της ρύθμισης και στους αποφοίτους πέραν της κατάταξης του ‘93 έως και του 2010, ώστε και αυτοί να συνταξιοδοτούνται στα 35 χρόνια με τον βαθμό του συνταγματάρχη και όχι στα 40 με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη, όπως και το θέμα των Εθελοντών Μακράς Θητείας που ενώ βαθμολογικά με τον ν. 4609/2019 με 35 χρόνια θητείας φτάνουν στον βαθμό του υπολοχαγού αμείβονται με βαθμό ανθυπασπιστή. Υπο συζήτηση και το άρθρο 32 που αφορά τους τους αξιωματικούς από τα παραγωγικά σχολεία υπαξιωματικών.

Με τόση συζήτηση που γίνεται στο εσωτερικό της Ν.Δ γι αυτό το νομοθέτημα αναρωτιέται κανείς πώς έφτασε μέχρι το κοινοβούλιο. Είτε κάποιοι βιάστηκαν, είτε κάποια συμφωνία ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας και στρατιωτικά στελέχη ήταν επείγον να επισφραγιστεί. Θα μάθουμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα