Το “πουλέν” Νικολόπουλος και η τρίτη ημερομηνία της κάλπης

Οι επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης φαίνεται πως αναγορεύουν τον ...πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος σε καταλύτη των εξελίξεων ενώ κανείς δεν ξέρει αν πλέον φθάνουν δύο ημερομηνίες για να στήσουν ένα σενάριο εκλογών

Βουτιά στην χαρτούρα

Ποιος να του το έλεγε του Νίκου Νικολόπουλου ότι μετά από τόσα χρόνια αφάνειας θα γίνονταν το … “πουλέν” της κυβέρνησης, λόγω της τραγωδίας των Τεμπών. Έτσι λοιπόν μία ερώτηση του προέδρου του “Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος” ξαφνικά βρέθηκε στα “πρωτοσέλιδα” των φιλοκυβερνητικών ιστότοπων και γενικώς κυριάρχησε στην μιντιακή πραγματικότητα. Μόνον και μόνον γιατί καταλογίζει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Για όσους γνωρίζουν πάντως ο βουλευτής Αχαϊας της Ν.Δ πρέπει να κατέχει το …παγκόσμιο ρεκόρ κατάθεσης κοινοβουλευτικών ερωτήσεων. Μια και διατηρούσε έναν μηχανισμό παραγωγής ερωτήσεων μέσω των οποίων μπορεί και να κατέθεσε πάνω από 200 ερωτήσεις ανά εβδομάδα. Για λόγους που προφανώς σχετίζονταν με τον λαϊκίστικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύονταν.

Αυτό σημαίνει πως όσοι προσπάθησαν να εντοπίσουν την συγκεκριμένη ερώτηση πρέπει να …πνίγηκαν στην χαρτούρα. Γεγονός που μάλλον πιστοποιεί την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το “κυβερνητικό στρατόπεδο”.

Φουλ η Βουλή

Οι δουλείες δεν μπορούν να περιμένουν! Αυτό φαίνεται να είναι το κρύφό νόημα από το γεγονός ότι η κυβέρνηση ξεκινά ταχύτατα την συζήτηση νομοσχεδίων στην Βουλή και μάλιστα σημαντικών παρά το σοκ της τραγωδίας των Τεμπών.

Ένα νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας κι ένα του υπουργείου Δικαιοσύνης αυτή την εβδομάδα, ένα του υπουργείου Υγείας και ένα του υπουργείου Περιβάλλοντος την επόμενη. Ειδικά μάλιστα αυτό το τελευταίο είναι ίσο με 3 νομοσχέδια μαζί. Αρκεί μόνον να αναφέρουμε πως έχει 263 άρθρα (το σύνηθες μέγεθος ενός νομοσχεδίου δεν ξεπερνά τα 100) και ποιος ξέρει πόσες τροπολογίες θα “κολλήσουν” πάνω του.

Πρόκειται για ένα νομοθέτημα που η αντιπολίτευση σύσσωμη καταγγέλει πως ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΠΑΠ ενώ το μεγαλύτερο μέρος του αφορά θέματα που σχετίζονται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Εύλογα αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς την σημασία του για τους κυβερνώντες.

Ικανοποιήθηκε;

“Έσχάτως διακινούνται διάφορες «βιτριολικές» πληροφορίες για παρεμβάσεις πολιτικών, βουλευτών, Υπουργών, οι οποίες αναπαράγονται από πολιτικάντηδες της «κακιάς ώρας» και σε καφενέδες ανά την επικράτεια. Άρα, νομίζω ότι τάχιστα θα πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις για το πώς επελέγη και πώς τοποθετήθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας ο εν λόγω μοιραίος σταθμάρχης”.

Η παραπάνω φράση δεν ανήκει σε κάποιο στέλεχος της αντιπολίτευσης. Αντιθέτως ειπώθηκε από τον βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, και πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Το ζήτημα του τρόπου διορισμού του σταθμάρχη έχει ήδη τεθεί στον δημόσιο διάλογο από τον τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ρακγκούση και απαντήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Μάκη Βορίδη. Οπότε περιμένουμε να πληροφορηθούμε πλέον αν ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις που δόθηκαν.

Πόσες εκλογές;

Συνεχώς νέες εκδοχές βλέπουν το φώς της δημοσιότητας για την διενέργεια των εκλογών. Στις τελευταίες, ο μήνας Ιούλιος φαίνεται να είναι πλέον “μέσα στον σχεδιασμό” μια και στόχος της κυβέρνησης είναι οι κάλπες να πάνε όσο το δυνατόν πιο μακριά – χρονικά- από την τραγωδία.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως όλα τα σενάρια μιλούν για μία διπλή εκλογική αναμέτρηση. Με τον πήχη της αυτοδυναμίας να βρίσκεται πάντα περί του 37,5 με 38%.

Αυτοί που γνωρίζουν πάντως λένε πως πλέον το ενδεχόμενο να χρειαστούν 3 εκλογικές αναμετρήσεις αντί για δύο, δεν είναι μια απίθανη εναλλακτική εκδοχή των πραγμάτων. Ίσως είναι πια το κυρίαρχο σενάριο. Οπότε εφεξής κάθε πληροφορία που διαρρέεται καλό θα ήταν να έχει 3 και όχι 2 ημερομηνίες.

Γιατί αυξήθηκε το bullying

Πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση που έκανε η Στέλλα Μανουσογιωργάκη, γενική γραμματέας της ΟΛΜΕ στην συζήτηση του νομοσχεδίου για στο σχολικό bullying στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αναφερόμενη στις αιτίες αύξησης του φαινομένου αναφέρθηκε στο ότι τα σχολεία στην Ελλάδα την περίοδο του Covid 19 έμειναν κλειστά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Επίσης είπε ότι «η αύξηση της ύλης, ηΤράπεζας Θεμάτων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής, αύξησαν το ανταγωνιστικό κλίμα για τη σχολική αποτυχία, δύο από τις βασικές αιτίες σχολικής βίας σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία». Συνέχισε λέγοντας πως «η κατάργηση των κοινωνικών επιστημών και της καλλιτεχνικής παιδείας επίσης συνέβαλε στην αύξηση της βίας, καθώς ήταν τα μοναδικά μαθήματα που έδιναν το θεσμικό χώρο και χρόνο στους εκπαιδευτικούς να ασχοληθούν συστηματικά με τέτοια ζητήματα».

Σίγουρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν χάρηκε με αυτά που άκουσε…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα