ΧΡ. ΜΠΟΖΝΟΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε.: Συνώνυμο της μετάδοσης κίνησης

ΧΡ. ΜΠΟΖΝΟΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε.: Συνώνυμο της μετάδοσης κίνησης

Ξεκίνησε την πορεία της το μακρινό 1948 στον Πειραιά, ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα μέσα στην κρίση και σήμερα έχει φτάσει να θεωρείται συνώνυμο της μετάδοσης κίνησης – η εταιρεία ΧΡ. ΜΠΟΖΝΟΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε. είναι αδιαμφισβήτητα πρωτοπόρος και η καινοτομία αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας της.

Μάθετε περισσότερα για την εταιρεία που έφερε επανάσταση στον βιομηχανικό κλάδο της χώρας, την ιστορία της και τα χαρακτηριστικά που την έχουν οδηγήσει στην κορυφή.

Η καινοτομία ως θεμελιώδες συστατικό της συνεχούς ανάπτυξης

Βασικό πυλώνα της δραστηριότητας της ΧΡ. ΜΠΟΖΝΟΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε. αποτέλεσαν στην αρχή είδη όπως οι μηχανές και τα εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης, καθώς επίσης και τα ανυψωτικά μηχανήματα, οι μηχανές θαλάσσης και τα βιομηχανικά πλαστικά.

Στους τομείς αυτούς, η εταιρεία επεδίωξε και πέτυχε την πρωτοκαθεδρία, καταφέρνοντας να χτίσει ισχυρές συνεργασίες σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας ταυτόχρονα και πλήρες service στις εγκαταστάσεις της.

Η δεύτερη γενιά άρχισε γρήγορα να ερευνά εργοστάσια κατασκευής σχετικών ειδών τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική και ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με 4-5 μικρά εργοστάσια που έφτιαχναν ηλεκτρομειωτήρες – αυτό ήταν και το έναυσμα όσων θα ακολουθούσαν.

Η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε ηλεκτρομειωτήρες και inverters στην Ελλάδα

Σε μία εποχή που οι ηλεκτρομειωτήρες ήταν άγνωστοι στη χώρα μας, το προοδευτικό πνεύμα του κου Γεώργιου Μπόζνου οδήγησε την εταιρεία στη δοκιμαστική εισαγωγή περίπου 40 ηλεκτρομειωτήρων από τον Γερμανικό οίκο SEW-EURODRIVE.

Οι ηλεκτρομειωτήρες επέτρεψαν τον εκσυγχρονισμό πολλών βιοτεχνιών και βιομηχανιών και βοήθησαν στην κατασκευή εκατοντάδων άλλων παραγωγικών μηχανημάτων, καθώς έτσι κάθε μηχάνημα απέκτησε αυτόνομη κίνηση και η εικόνα της παραγωγικής διαδικασίας άλλαξε τελείως.

Μετά τους ηλεκτρομειωτήρες, η εταιρεία έφερε άλλη μια επανάσταση στον χώρο της μετάδοσης κίνησης κατά τη δεκαετία του ’80, με την έλευση των inverters.

Ο δε συνδυασμός τους με τα μηχανολογικά έχει φτάσει σήμερα σε ένα σημείο που πλέον έχει δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία που ονομάζεται «mechatronics», η οποία συνδυάζει μειωτήρα, μοτέρ και inverter όλα σε ένα κέλυφος.

Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται στην βιομηχανία κυρίως, διότι τα «έξυπνα» αυτά μηχανήματα επιτρέπουν σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεργάζονται και να σταματούν τη λειτουργία τους όταν εντοπιστεί βλάβη σε ένα κομμάτι της γραμμής.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η παραγωγικότητα και μειώνονται οι καθυστερήσεις, ελαχιστοποιείται ο παράγοντας «κούραση» και «ανθρώπινο λάθος», ενώ ταυτόχρονα παρέχεται σωστή λειτουργία υπό αντίξοες συνθήκες. Επιπλέον συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση εκπομπών CO2.

Βαρόμετρο επιτυχίας η υψηλή ποιότητα

Σήμερα η ΧΡ. ΜΠΟΖΝΟΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε. συνεργάζεται με μερικές από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες παγκοσμίως, διατηρώντας ποικίλες αντιπροσωπείες (γερμανικές, ιταλικές, ελβετικές, γαλλικές κ.α.) στην ελληνική και κυπριακή αγορά όπως: Sew – Eurodrive, SIG – Industrial Gears, Voith Turbo, Galvi, KTR Systems, Lafert, Warner, Stieber, Suhner, Unimec, Proxitron, Vamberk, O.M.B. Bondi, Desch, Heyd, Tecnamic, Comintec, Liftket-Hoffmann και Columbus McKinnon.

Αν υπάρχει ένα σημείο υπεροχής που ξεχωρίζει την ΧΡ. ΜΠΟΖΝΟΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε. από την υπόλοιπη αγορά, ωστόσο, αυτό εστιάζεται στην άριστη ποιότητα τόσο των διατιθέμενων μηχανημάτων και βιομηχανικών αυτοματισμών, όσο και στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Το πελατολόγιο δεν περιορίζεται μόνο σε κατασκευαστικές εταιρείες μηχανημάτων, καθώς λύσεις προσφέρονται στη ναυτιλία, στην ελληνική βιομηχανία και βιοτεχνία αλλά και στις επιχειρήσεις του δημοσίου. Την ποιότητα αυτή διασφαλίζει η εταιρεία μέσα από την πιστοποίηση που έλαβε το 2000 ως προς το πρότυπο ISO 9001.

Ποιότητα, εξυπηρέτηση, συνέπεια και ειλικρίνεια είναι αδιαπραγμάτευτοι όροι με τους οποίους έχει αποφασίσει να λειτουργεί η επιχείρηση.

Έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της και έχει εξασφαλίσει μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της. Η συνεχής βελτίωση της ποιότητας και η διατήρηση της αξιοπιστίας είναι μια συνεχής διαδικασία που, πέρα από πιστοποιήσεις, περιλαμβάνει και διαρκή εξειδίκευση του προσωπικού.

Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι μια σημαντική επένδυση στην οποία έχει προχωρήσει η εταιρεία, η οποία αναζητά συνεχώς εξειδικευμένους τεχνικούς, έμπειρους και πλήρως καταρτισμένους υπαλλήλους που θα ενταχθούν αρμονικά στην εταιρική οικογένεια.

Επομένως, στις παραπάνω παραμέτρους μπορεί να αποδοθεί με σιγουριά η σταθερά ανοδική πορεία και η αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων για βελτίωση, εξέλιξη και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της ΧΡ. ΜΠΟΖΝΟΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα