Click&Boat: Η μεγαλύτερη πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών στην Ευρώπη “έρχεται” στην Ελλάδα

Click&Boat: Η μεγαλύτερη πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών στην Ευρώπη “έρχεται” στην Ελλάδα

Μέσα σε μόλις πέντε χρόνια από την ίδρυση της η "Uber του κόσμου της ναυσιπλοΐας" κατέχει ηγετική θέση στην ενοικίαση σκαφών μέσω διαδικτύου.

Η Click&Boat, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών στην Ευρώπη, επιτέλους μιλά ελληνικά!

Η Ελλάδα είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της πλατφόρμας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως το «Airbnb των Θαλασσών» από το CNN. H δημιουργία Ελληνικής υπηρεσίας αποτελεί απαραίτητο βήμα για την προσέλκυση Ελλήνων ενοικιαστών και ιδιοκτητών σκαφών.

Με χιλιάδες νησιά και ακτογραμμή μήκους 13.676 χλμ, η Ελλάδα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας. Ο αριθμός των χρηστών της Click&Boat που αναζητούν σκάφη στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά σχεδόν 400% την περίοδο 2017 – 2018, ενώ οι κρατήσεις (από Έλληνες και ξένους παραθεριστές) αυξήθηκαν κατά 340%.

Ιστιοπλοΐα 2.0: μια υπηρεσία ασφαλής και εύκολη στη χρήση

Καθώς η ελληνική οικονομία μπαίνει σε φάση ανάκαμψης, η τουριστική βιομηχανία γίνεται κινητήριος δύναμη ανάπτυξης μέσω της συνεργατικής οικονομίας (sharing economy). Τόσο οι ξένοι όσο και οι Έλληνες τουρίστες προτιμούν τις πλατφόρμες συνεργατικής οικονομίας για τη διαδραστικότητα, τη φιλική προς το χρήστη εμπειρία και την ποικιλία επιλογών που προσφέρουν. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί της Click&Boat στην Ελλάδα είναι η Αθήνα, η Μύκονος, η Κρήτη και η Λευκάδα, καθώς και λιγότερο γνωστοί προορισμοί όπως η Βουρβουρού στη Χαλκιδική, τα Σύβοτα και η Χώρα Σφακίων στην Κρήτη.

Η Click & Boat συνδέει ιδιοκτήτες σκαφών (στην Ελλάδα αποκλειστικά επαγγελματίες) με λάτρεις της ιστιοπλοΐας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν το δικό τους σκάφος. Οι χρήστες μπορούν να νοικιάσουν μηχανοκίνητα σκάφη, ιστιοφόρα, καταμαράν ή φουσκωτά.

Ελλάδα, μια σημαντική αγορά για την Click & Boat

Σύμφωνα με το συνιδρυτή της Click & Boat, Edouard Gorioux: «Η Ελλάδα γίνεται ταχύτατα μια από τις σημαντικότερες αγορές μας. Εκτός από τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα, όλο και περισσότεροι Έλληνες είναι πλέον εξοικειωμένοι με μοντέλο της συνεργατικής οικονομίας στην ενοικίαση σκαφών και χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε μια ελληνική υπηρεσία για τους φίλους μας στη χώρα αυτή». Η εταιρία, η οποία εδρεύει στο Παρίσι, έλαβε πρόσφατα χρηματοδότηση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ για να επεκτείνει την παρουσία της σε νέες αγορές όπως η Ελλάδα, με βάση την επιτυχημένη παρουσία της σε μεγάλες αγορές όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με περισσότερα από 22.000 σκάφη σε 25 χώρες, η Click&Boat κατέχει ηγετική θέση στην ενοικίαση σκαφών μέσω διαδικτύου. Μέσα σε μόλις πέντε χρόνια από την ίδρυση της η “Uber του κόσμου της ναυσιπλοΐας”, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, έχει βοηθήσει περισσότερους από 200.000 λάτρεις αυτού του σπορ από όλο τον κόσμο να νοικιάσουν ένα σκάφος.

Η ιδανική πλατφόρμα για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές σκαφών

Για τους ιδιοκτήτες σκαφών, η μίσθωση αποτελεί μια πρόσθετη πηγή εσόδων για την κάλυψη του κόστους αγοράς και συντήρησης του σκάφους τους. Κατά μέσο όρο, οι ιδιοκτήτες σκαφών που αναρτούν τα σκάφη τους στην πλατφόρμα κερδίζουν € 2.000 ετησίως. Ο αριθμός των σκαφών Ελληνικής ιδιοκτησίας στην πλατφόρμα αυξήθηκε κατά 300% από το 2016 έως το 2018.

Ως έθνος με μεγάλη παράδοση στη ναυσιπλοΐα, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ολυμπιακών μεταλλίων στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα, η Ελλάδα κατέχει ένα σημαντικό κομμάτι της Ευρωπαϊκής αγοράς ενοικίασης σκαφών. «Η Ελλάδα προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για μια εταιρεία όπως η δική μας. Είμαι από τη Μασσαλία, μια πόλη η οποία ιδρύθηκε από αρχαίους Έλληνες που απέπλευσαν από την αρχαία Φώκαια. Ανυπομονώ να δω τους σύγχρονους Έλληνες, οι οποίοι έχουν κι αυτοί εξαιρετική φήμη ως ναυτικοί, στην πλατφόρμα μας!» δήλωσε ο Jeremy Bismuth, συνιδρυτής της εταιρείας.

Σχετικά με την Click&Boat

Η Click&Boat είναι μια πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών που δημιουργήθηκε το 2013 από δύο νέους Γάλλους επιχειρηματίες: τον Edouard Gorioux και τον Jérémy Bismuth. Η πλατφόρμα, που είναι προσβάσιμη μέσω ιστότοπου (www.clickandboat.com/gr/) και εφαρμογής για κινητά (στο App Store και τοGoogle Play), επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σκαφών να καλύψουν τα έξοδα συντήρησης των σκαφών τους μέσω της ενοικίασης σε άλλους λάτρεις της ιστιοπλοΐας. Το 2017 η πλατφόρμα άνοιξε τις πύλες της και στις εταιρείες ναύλωσης σκαφών.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα