Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών: Ο πολιτισμός είναι εργαλείο εξωστρέφειας

Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών: Ο πολιτισμός είναι εργαλείο εξωστρέφειας

Μπορεί η επιχειρηματικότητα σε καιρούς οικονομικής κρίσης να επενδύει στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, ως όχημα με το οποίο θα μπορούσε να ξεφύγει από την μέγγενη της οικονομικής δυσπραγίας;

Η απάντηση είναι απολύτως καταφατική, όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της 5ης Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) η οποία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα.

Εκεί, επιχειρηματίες – μέλη της ΕΕΝΕ, οι οποίοι έχουν διακριθεί για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, αποφάσισαν να βραβεύσουν διακεκριμένους καλλιτέχνες «γιατί σε δύσκολους καιρούς έκαναν σημαντικά πράγματα και αποτέλεσαν λόγο για να είναι οι Έλληνες υπερήφανοι», όπως σημείωσε στον πρόλογο των βραβείων ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΝΕ, κ.Κρίστιαν Χατζημηνάς

Η ελληνική εταιρία παραγωγής Blonde, η οποία προέρχεται από διπλό θρίαμβο στις Κάννες, όπου βραβεύτηκε για την ελληνο-γαλλική συμπαραγωγή «The Stopover” καθώς και για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς», πήρε το Βραβείο Αριστείας στον Κινηματογράφο της ΕΕΝΕ, έχοντας αποσπάσει νωρίτερα, διθυραμβικές κριτικές και βραβεία σε ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ.

Το Βραβείο παρέλαβε ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιώργος Δρίβας, ο οποίος μάλιστα εκπροσώπησε με το έργο του την Ελλάδα στην τελευταία Biennale της Βενετίας.

Ο Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, ο οποίος έχει ερμηνεύσει εμβληματικά έργα στα πιο φημισμένα θέατρα του κόσμου και έχει διακριθεί σε κορυφαίους ρόλους όπως τους Nabucco του Verdi, τιμήθηκε με το Βραβείο Αριστείας στην Τέχνη.

Οι βραβεύσεις κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση του Νίκου Λούστα από την εταιρία Mega Yeeros, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής κρεατοσκευασμάτων & γύρου στην Ελλάδα με αξιοσημείωτη διεθνή δραστηριοποίηση στην Αμερική, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου, και του Αθανάσιου Βασιλάκου, διακεκριμένου καθηγητή κυβερνοασφάλειας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Lulea στη Σουηδία.

Όπως αναδείχθηκε στα συμπεράσματα της Διάσκεψης, η εξωστρέφεια αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο της Ανάπτυξης και οι επιχειρηματίες ξεχωρίζουν τον τομέα του Πολιτισμού ως ένα από τα πλέον κλασσικά παραδείγματα ελληνικής εξωστρέφειας.

Στη σύντομη ομιλία του ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΕΝΕ, Κρίστιαν Χατζημηνάς, τόνισε ότι «σε όλους τους τομείς ανεξαιρέτως, υπάρχει η βέλτιστη πρακτική. Οι τιμώμενοι την ακολούθησαν πιστά και αποτέλεσαν τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό».

Τις εργασίες της Διάσκεψης, στην οποία αναλύθηκαν οι προβληματισμοί ανθρώπων της επιχειρηματικότητας, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων κορυφαίοι παράγοντες των επιχειρήσεων, της διπλωματίας και της πολιτικής, όπως ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, ο Πρόεδρος του ΟΤΕ κ.Μιχάλης Τσαμάζ, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ.Κων/νος Μπίτσιος, ο ιδρυτής της Aephoria & BlueGrowth κ.Πέτρος Κόκκαλης, ο CEO της EOS Capital, κ.Α.Ταμβακάκης, ο CEO της Intralot κ.Α.Κεραστάρης, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ.Γιώργος Πιτσιλής, ο Υφυπουργός Οικονομίας κ.Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ το παρών έδωσαν και οι δυο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας κ.Σ.Χατζηδάκης και Α.Γεωργιάδης, καθώς και ο κ.Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα