Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: 122 ελληνικές επιχειρήσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου ITB Berlin 2023

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: 122 ελληνικές επιχειρήσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου ITB Berlin 2023
ITB Berlin 2023 Photo: Business Wire

Η διεξαγωγή και πάλι δια ζώσης της ITB Berlin 2023 πραγματοποιήθηκε με 5.500 εκθέτες από 161 χώρες.

Με 122 εκθέτες, μεταξύ αυτών Έλληνες ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία, δήμοι, περιφέρειες, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών του τουριστικού κλάδου, συμμετείχε η Ελλάδα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, ITB Berlin, που έλαβε χώρα στο Βερολίνο και εκπροσωπείται στη χώρα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Και φέτος, το Εθνικό Περίπτερο διοργάνωσε ο ΕΟΤ, αναδεικνύοντας το δυναμικό «παρών» της Ελλάδας και δίνοντας τη δυνατότητα στις ελληνικές εταιρίες να προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ελκυστικό ελληνικό τουριστικό προϊόν. H προσέλευση στο Ελληνικό Περίπτερο ήταν μεγάλη καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Η διεξαγωγή και πάλι δια ζώσης της ITB Berlin 2023 πραγματοποιήθηκε με 5.500 εκθέτες από 161 χώρες. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της διοργάνωσης βρέθηκαν στο Βερολίνο συνολικά 90.127 επισκέπτες από περισσότερες από 180 χώρες. Για την ITB Berlin, το ITB Buyers’ Circle με τα 1.300 μέλη του ήταν επίσης μια εντυπωσιακή επιτυχία. Τα μέλη αυτού του αποκλειστικού κύκλου αφορούσαν μόνο κορυφαίους αγοραστές της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Ο όγκος των πωλήσεών τους ενισχύθηκε αισθητά και η διεθνής συμμετοχή αυξήθηκε από το 50% το 2019 στο 70% συνολικά. Η ITB Berlin προσέλκυσε επίσης την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με περίπου 3.000 μέσα, 333 ταξιδιωτικούς bloggers και υψηλού προφίλ διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες στην εκδήλωση.

«Τις τελευταίες ημέρες η τουριστική βιομηχανία επέδειξε απίστευτη αυτοπεποίθηση παρά τη δύσκολη γενική κατάσταση και τις γεωπολιτικές κρίσεις», δήλωσε ο Dirk Hoffmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Berlin, για να προσθέσει ότι «η φετινή ITB Berlin ήταν η απόδειξη της ζωτικής ανάγκης για προσωπική συνάντηση. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη θεαματική επιστροφή της εμπορικής έκθεσης ως ζωντανό γεγονός και την τεράστια ανταπόκριση εκθετών και επισκεπτών».

Το συνέδριο της ITB Berlin Convention με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων υψηλού κύρους προσέφερε ευρύτατο προσανατολισμό σε εξειδικευμένα θέματα. Σε 18 θεματικές ενότητες, 400 διεθνώς αναγνωρισμένοι κορυφαίοι ομιλητές έλαβαν μέρος σε συνολικά 200 συνεδρίες και συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις και τάσεις, όπως η ψηφιοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη και η έλλειψη δεξιοτήτων.

Υπό τον τίτλο “Mastering Transformation”, οι εμπειρογνώμονες παρουσίασαν τρόπους για να μετατρέψουν τις παγκόσμιες προκλήσεις, που αντιμετωπίζει ο κλάδος, σε ευκαιρίες. Συνολικά 24.000 συμμετέχοντες παρακολούθησαν τις διαλέξεις, τα πάνελ και τις συζητήσεις στο κορυφαίο διεθνές thinktank της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Η επόμενη ITB Berlin θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα