Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ: Ανενεργή η δημόσια πρόταση

Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ: Ανενεργή η δημόσια πρόταση

Μετά την λήξη της περιόδου αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης δεν επετεύχθη να συγκεντρωθεί το μίνιμουμ των κοινών μετοχών της τσιμέντα ΤΙΤΑΝ

Ανενεργή κατέστη η δημόσια πρόταση για την Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ καθώς κατά την περίοδο αποδοχής δεν συγκεντρώθηκε το 90% των κοινών μετοχών της εταιρείας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωι της Δευτέρας η εταιρείας αναφέρεται:

Η περίοδος αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης ανταλλαγής μετοχών που υπέβαλε η ΤITAN Cement International S.A. προς τους μετόχους της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ (TITAN) έληξε στις 25 Ιανουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια της οποίας προσφέρθηκε περίπου το 87% των κοινών και το 92% των προνομιούχων μετοχών της ΤΙΤΑΝ.

Παρά την υποστήριξη των βασικών μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΙΤΑΝ, όπως και της μεγάλης πλειοψηφίας του συνόλου των μετόχων της ΤΙΤΑΝ, δεν συμπληρώθηκε, εν μέσω αρνητικών συγκυριών στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, ο ελάχιστος αριθμός (90%) και των κοινών μετοχών της ΤΙΤΑΝ, οι οποίες θα έπρεπε να προσφερθούν στην TITAN Cement International S.A. Συνεπώς η δημόσια πρόταση κατέστη ανενεργή.

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους μετόχους της ΤΙΤΑΝ που ανταποκρίθηκαν θετικά στη δημόσια πρόταση για την εμπιστοσύνη τους.

Η στρατηγική του Ομίλου παραμένει προσηλωμένη προς τη διεθνή ανάπτυξη και διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς του. Η διεύρυνση των πηγών άντλησης κεφαλαίων και η βελτίωση της πρόσβασης στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και στο διεθνές τραπεζικό σύστημα παραμένει σημαντική προτεραιότητά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσιμέντα Τιτάν: Μετά από 116 χρόνια πάει την έδρα από την Αθήνα στις Βρυξέλλες

Τσιμέντα Τιτάν: Γιατί είναι οι πρώτοι Έλληνες που βγήκαν για ψώνια στην Τουρκία

Όμιλος Τιτάν: Ένα βήμα πριν την εισαγωγή των μετοχών του στα Εuronext σε Βρυξέλλες & Παρίσι

SHARE: