ΓΝΩΜΕΣ

Αρθρογραφία και απόψεις για ζητήματα της επικαιρότητας.

Είναι ανόητοι οι Ίβηρες και πανηγυρίζουν;

Είναι ανόητοι οι Ίβηρες και πανηγυρίζουν;

Η Ισπανία και η Πορτογαλία πήγαν στο Συμβούλιο Κορυφής αποφασισμένες να απαιτήσουν να μην συνδέεται η τιμή του Φυσικού Αερίου με την ηλεκτρική ενέργεια, ώστε να μειώσουν τις τιμές. Το πέτυχαν. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση, που δεν έπραξε το ίδιο, θεωρεί ότι η αποσύνδεση θα επιβαρύνει τον  Προϋπολογισμό τους…

Εθνικό μας σπορ ο νεποτισμός

Εμπρός οι γιοι, οι βολεμένοι

Σε λίγα χρόνια από σήμερα, ένας Μητσοτάκης και ένας Σαμαράς ίσως διεκδικήσουν την αρχηγία ενός κόμματος και πιθανότατα και την πρωθυπουργία. Πάντα με τη βοήθεια ψηφοφόρων που αναρωτιούνται γιατί αυτή η χώρα δεν πάει μπροστά.

Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το δίλημμα της Κίνας για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Σε πόσο δυσμενή θέση βρίσκεται η Κίνα, στην προσπάθειά της να κρατήσει μια ισορροπία ανάμεσα στο οικονομικό συμφέρον και τις γεωπολιτικές της φιλοδοξίες; Η ανάλυση του Βαγγέλη Δ. Μαρινάκη για το θεματικό Δελτίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Εξελίξεων του ΕΝΑ "Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαστάσεις, συνέπειες & προεκτάσεις".

Οι ήρωες του ‘21 και ο όχλος

Οι ήρωες του ‘21 και ο όχλος

Στην Ελλάδα ο όχλος που λιθοβολεί εν ζωή αποθεώνει μετά θάνατον. Ένας ήρωας μπορεί να καταλήξει ζητιάνος στα σκαλιά της εκκλησίας, πριν να βρει τη θέση του στα βιβλία της ιστορίας.

Έλενα Ακρίτα - The Podcast: Ο real estate Τράγκας, ο Πέτρος Φιλιππίδης και η γίδα στην πλάτη του Πατούλη

Έλενα Ακρίτα - The Podcast: Ο real estate Τράγκας, ο Πέτρος Φιλιππίδης και η γίδα στην πλάτη του Πατούλη

Η Έλενα Ακρίτα στο 23ο επεισόδιο του Podcast, αναρωτιέται για το μέγεθος της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, εύχεται ο Πέτρος Φιλιππίδης να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη και ο Γιώργος Πατούλης, αντί να ωρύεται να απαντήσει για το διδακτορικό του.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ασιατικό παράθυρο για Πούτιν: 6+1 χώρες που δεν κάνουν εμπάργκο στη Ρωσία

Πώς το ασιατικό παράθυρο θα διασφαλίσει την επιβίωση της ρωσικής οικονομίας και γιατί παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, 7 ασιατικές χώρες αρνούνται να κάνουν εμπάργκο στη Ρωσία.

Βλαντίμρ Πούτιν

Τροπάρια για φονιάδες

Όταν χύνεται αίμα, δείχνεις κάθε φορά τον φονιά. Ευθέως. Με οργή και αποστροφή. Χωρίς άλλοθι και συμψηφισμούς. Όμως ορισμένοι από αυτούς που σωστά καταγγέλλουν την εισβολή στην Ουκρανία και την πολεμική παράκρουση του Πούτιν, υπήρξαν το ίδιο οργισμένοι και επικριτικοί μπροστά στις υπαρκτές βαρβαρότητες της Δύσης;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όστις σκάπτει λάκκον…

Οι εκλογικοί νόμοι άλλαζαν κάθε φορά με τρόπο που βόλευε το εκάστοτε κυβερνών κόμμα. Όμως, τώρα συμβαίνει το εξής παράδοξο: Ο ισχύων εκλογικός νόμος, τον οποίο θέλει να αλλάξει η ΝΔ, είναι νόμος που η ίδια ψήφισε λίγους μήνες μετά την εκλογική νίκη της.

Ουκρανός στρατιώτης στο Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για ποιο ελληνικό κόστος μιλάει η κυβέρνηση;

Ο Γιάννης Αλμπάνης διερωτάται γιατί οι πολίτες και ο πολιτικός κόσμος δεν έχουν ενημερωθεί για το "κόστος" των αποφάσεων της κυβέρνησης σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Έλενα Ακρίτα, ο Γιώργος Κυρίτσης, η Στέλλα Μπελιά και η Μαργαρίτα Συγγενιώτου στην πορεία προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον Ιούνιο του 2020.

Για τον Βασίλη Δημάκη λοιπόν

Θα επηρεάσει η δραπέτευση του Βασίλη Δημάκη, τα δικαιώματα των άλλων κρατουμένων στις εκπαιδευτικές άδειες; Σε ένα κράτος δικαίου, δεν θα έπρεπε καν να τίθεται ένα τέτοιο ερώτημα. Ποινή είναι ο εγκλεισμός. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσφορά του "σωφρονιστικού" συστήματος.

Το ξεχασμένο μέτωπο του ευρωπαϊκού Νότου και το απειλητικό δημόσιο χρέος

Το ξεχασμένο μέτωπο του ευρωπαϊκού Νότου και το απειλητικό δημόσιο χρέος

Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία, οι χώρες με το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη θα κληθούν να σηκώσουν μεγαλύτερο βάρος λόγω του πολέμου στη Ουκρανία. Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλάκης.

Έλενα Ακρίτα - The Podcast: Ο ανταποκριτής από την Κυψέλη της Μόσχας και το φάουλ Καφετζόπουλου στην Μποφίλιου

Έλενα Ακρίτα - The Podcast: Ο ανταποκριτής από την Κυψέλη της Μόσχας και το φάουλ Καφετζόπουλου στην Μποφίλιου

Η Έλενα Ακρίτα στο 22ο επεισόδιο του Podcast γελάει πικρά με το κάζο της ΕΡΤ με τον ανταποκριτή που αντί να είναι στη Μόσχα, βρισκόταν στην Κυψέλη. Λυπάται για το "έλα ρε κοπελιά του" Καφετζόπουλου, αναγνωρίζοντας όμως ότι σε αντίθεση με τους πολλούς σιωπηλούς καλλιτέχνες, πάντα έπαιρνε θέση.

"Δημοσιονομική προσαρμογή": Η φράση που τόσο αγαπήσαμε στα μνημόνια επανέρχεται

"Δημοσιονομική προσαρμογή": Η φράση που τόσο αγαπήσαμε στα μνημόνια επανέρχεται

Παρά τον πόλεμο και την πανδημία το Eurogroup απέδειξε ότι οι οικονομικοί υπουργοί της Ευρωζώνης συνεχίζουν να θεωρούν την λιτότητα ώς την συνταγή του (άμεσου) μέλλοντος

Δεν φταίει ο πωλητής νανογιλέκων που έγινε υπουργός. Κάποιοι τον ψήφισαν

Πωλητές νανογιλέκων

Οι κυβερνώντες μοιάζουν με κομπιναδόρους σε μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Προσπαθούν να πλασάρουν για τεφαρίκι τις σακαράκες τους και όταν τα πράγματα στραβώνουν, βρίζουν τον λαό που τους έφερε στην εξουσία.