Όταν σπέρνεις λιντσαρίσματα θερίζεις θύελλες

Όταν σπέρνεις λιντσαρίσματα θερίζεις θύελλες

Διαβάστε ένα άρθρο για τις πολιτικές κορώνες ψηφοθηρίας που οδηγούν στον εθνικό διχασμό

Δυστυχώς σήμερα στην Ελλάδα η απαξίωση της πολιτικής σκηνής οφείλεται κυρίως στα πρόσωπα που την απαρτίζουν. Και ελπίζω αυτή η κατρακύλα του πολιτικού λόγου να σταματήσει γρήγορα πριν οδηγήσει σε άλλες εποχές, εκτός και αν κάποιοι το επιδιώκουν και επενδύουν σε αυτό.

Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει σήμερα καθώς η σαφώς καταδικαστέα δήλωση Καμμένου περί λιντσαρίσματος Πάχτα δεν θα πρέπει να σχολιαστεί μονόπατα, γιατί για  χάρη του δέντρου θα χαθεί το δάσος.

Έχουμε λοιπόν μια δικομματική κυβέρνηση που το ΠΑΣΟΚ ζητά εδώ και τώρα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και ο “συνεταίρος”  ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα και δεν τοποθετείται επισήμως αλλά αορίστως, τονίζοντας ότι με απαγορεύσεις ηρωποιείς κάποιους και δεν τους θέτεις στο περιθώριο.

Εδώ έχουμε το πρώτο ρήγμα που οδηγεί στο εξής τραγελαφικό. Το σύνολο των κομμάτων να καταδικάζουν την επίθεση Χρυσαυγιτών σε στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα και η Νέα Δημοκρατία μετά τη γενική κατακραυγή , να σχολιάζει εκ των υστέρων το θέμα με δήλωση του γραμματέα της, Ανδρέα Παπαμίκου. Την παραθέτω αυτούσια και όσους έπεισε έπεισε :” Ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι που επιθυμούν οι θιασώτες του ναζισμού, ώστε να φαίνονται τα μόνιμα θύματα του συστήματος και να ενισχύουν το δήθεν αντισυστημικό τους προφίλ.Για όσους διαπράττουν εγκληματικές πράξεις, υπάρχει η ποινική νομοθεσία”.

Εδώ φαίνεται ότι τα αντανακλαστικά της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένα για να ζητήσει την παρέμβαση του Είσαγγελέα, όπως έπραξε για τις δηλώσεις Καμμένου. 

Άλλωστε πριν λίγες ημέρες όταν οι Χρυσαυγίτες αλώνιζαν στο Μελιγαλά, ακυρώνοντας τις τοπικές αρχές αρπάζοντας το μικρόφωνο από το δήμαρχο και άλλα πολλά, η ποινική νομοθεσία πήγε περίπατο και η αστυνομία δεν υπήρχε πουθενά .

Όμως η αστυνομία έδωσε δυναμικά το παρών στη συγκέντρωση των σχολικών φυλακών έξω από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και δεν δίστασε να σέρνει διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία για να ανοίξει το δρόμο, εφαρμόζοντας την πολιτική δύο μέτρα και δύο σταθμό και διαχωρίζοντας τους πολίτες σε δύο κατηγορίες

Ας περάσουμε τώρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μπορεί  να δυσανασχετούν όταν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι, τους τοποθετούν στο αντίθετο άκρο από την Χρυσή Αυγή, αλλά κάποια στελέχη της έχουν συνδράμει σε αυτό.

Άλλωστε τα περί εκτέλεσης και ειδικού δικαστηρίου για τους αντιπάλους του, τα εισήγαγε και μάλιστα στο κοινοβούλιο, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης.

Επίσης, όταν στελέχη του κάνουν λόγο για χούντα σε μια εκλεγμένη δημοκρατική κυβέρνηση, σπέρνουν το διχασμό και δείχνουν ασέβεια προς τους ψηφοφόρους που αύριο μέσα από τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και το 2012 θα ζητήσουν τη ψήφο τους.

Στο ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον σε επίσημες δηλώσεις βουλευτών του, δεν έχουμε κάποιο κρούσμα που να προτρέπει σε εσωτερική βία. Άλλα για να είμαστε ακριβοδίκαιοι σίγουρα θα πρέπει να σχολιάσουμε τη στάση του πρόεδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν πολλά ευρωπαϊκά κοινοβούλια όπως της Βρετανίας και της Γερμανίας, εκφράστηκαν αρνητικά σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Σύρια, ο ίδιος στην κυριολεξία σε πρώτο χρόνο, ως υπουργός εξωτερικών εμφανίστηκε υπέρμετρα βιαστικός η Ελλάδα να εκπληρώσει τις νατοϊκές της υποχρεώσεις. Εκ των υστέρων βέβαια αναθεώρησε

Ας περάσουμε τώρα στους Ανεξάρτητους Έλληνες που μάλλον το τελευταίο διάστημα έχουν μετατραπεί σε ”Ανεξέλεγκτους Έλληνες”. Ο κ. Καμμένος μας έχει συνηθίσει σε ακραία ρητορική με χαρακτηρισμούς περί ειδικών δικαστηρίων περί κυβέρνησης Τσολάκογλου κ.α. Τωρα προχώρησε και σε ένα άλλο πολιτικό ατόπημα, καταλύοντας τη δημοκρατία. Διότι όταν ωθείς σε λιντσάρισμα θα πρέπει να δικαιολογήσεις και αυτούς που ζητούν το ίδιο και για εσένα, άρα πάμε σε νόμους ζούγκλας.

Επίσης ακόμα και αν ήθελε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να ασκήσει κριτική στον κ. Πάχτα το μόνο που κατάφερε ήταν ουσιαστικά να τον αναστήσει και να τον μετατρέψει σε θύμα.

Στη ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να αποφασίσουν σαν κόμμα για κάποιες θέσεις που τουλάχιστον διχάζουν το λαό. Δεν μπορεί η Μαρία Ρεπούση να ζητά κατάργηση των θρησκευτικών των αρχαίων των λατινικών και ο γραμματέα της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης να υποστηρίζει ότι διδασκόμενος αρχαία ελληνικά έμαθε καλύτερα γράμματα. Σε τέτοια ζητήματα που διχάζουν το λαό πιστεύω ότι τα κόμματα θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρες θέσεις και να είναι ειλικρινείς με τους ψηφοφόρους τους.

Τέλος με το ΚΚΕ τα πράγματα είναι διαχρονικά σταθερά. Εδώ και χρόνια έχουν διασπάσει το συνδικαλιστικό κίνημα και λειτουργούν ως ΠΑΜΕ. Έτσι περιφρούρησαν και τη Βουλή τον Οκτώβριο του 2011 υποκαθιστώντας την αστυνομία και συγκρούστηκαν με αναρχικούς.

Αν περιμένετε να μιλήσω για τη Χρυσή Αυγή θα απογοητευτείτε. Δεν με αφορά σαν πολίτη και σαν ιδεολογία. Δεν με εκφράζει και την απορρίπτω. Άλλωστε αυτό το άρθρο γράφτηκε για να ψέξω τα υπόλοιπα κόμματα που την καταγγέλλουν για να κατακρίνω ότι όλα χρησιμοποιούν κάποιες από τις τακτικές της.

Θα πρέπει να σταματήσουν οι κορώνες για λόγους ψηφοθηρίας και να δούμε την ουσία γιατί το παρελθόν δεν είναι μακριά και οι οσμές της διχαστικής βίας μεταξύ των πολιτών που καλλιεργείται θα μας συμπαρασύρει όλους με απρόβλεπτες συνέπειες.

*Ο Φώτης Νάκος είναι αρχισυντάκτης του NEWS247. Έχει εργαστεί στον “Ταχυδρόμο” και στις εφημερίδες “Ελεύθερος” και “Αδέσμευτος Τύπος”, την τηλεόραση της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ και στο ρ/σ City και έχει σπουδάσει “Ελληνικό πολιτισμό” στο ανοικτό πανεπιστήμιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα