Αμαρτία εξομολογουμένη, ουκ έστι αμαρτία

Αμαρτία εξομολογουμένη, ουκ έστι αμαρτία
Β. Σόιμπλε

Ο λόγος περί του Grexit, μία οπτική που η Γερμανία και ειδικά ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών,B. Σόιμπλε, καλλιέργησαν με κάθε τρόπο

Ακριβώς αυτό μου ήρθε στο νου, διαβάζοντας τις χθεσινές  δηλώσεις του Σόιμπλε.  “Αμαρτία εξομολογουμένη …ουκ έστι αμαρτία!» Η αλήθεια είναι ότι το μισό από το παραπάνω ρητό ισχύει. Οχι, δηλαδή το περί εξομολόγησης ή της συγχώρεσης, αλλά της αμαρτίας…

Ο λόγος περί του Grexit, μία οπτική που η Γερμανία και ειδικά ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών,B. Σόιμπλε, καλλιέργησαν με κάθε τρόπο, υπερθεματίζοντας κάποιες φορές και δυσπιστώντας στα μικρά μικρά βηματάκια προόδου που μεσούσης της κρίσης, επιχειρούσε η χώρα. Οχι, βέβαια, ότι δεν δίναμε κι εμείς δικαιώματα….

Το Grexit, από μόνο του, σαν παράθυρο και μόνο επιλογής, ήταν μία καταστροφή. «Εκαιγε» κάθε θετική προοπτική, δεν βοήθησε πουθενά και αντιθέτως, δημιουργούσε ένα πύρινο, αρνητικό κλίμα.

Σήμερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών που επί 8 χρόνια ασκούσε τα καθήκοντά του στο πιο νευραλγικό πόστο, επηρεάζοντας άμεσα τις δεσμεύσεις και τα προγράμματα της Ελλάδος, κάνει – ενδεχομένως άθελά του- μία δήλωση, επιτέλους, θετική.

«Η Ελλάδα θα έχει σύντομα τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές. Γι’ αυτό και η συζήτηση εάν θα ήταν καλύτερο το Grexit δεν βοηθά πλέον καθόλου σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Μάλιστα. Ούτε ποτέ βοήθησε αγαπητέ απερχόμενε υπουργέ, το Grexit….Ολη την περίοδο της κρίσης, το Grexitology μόνο ζημιά έκανε.

*Η Λίλυ Σπυροπούλου, είναι δημοσιογράφος του News 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα