Τα τανκς είναι ο υπ’ αριθμόν ΕΝΑ κίνδυνος για τη Δημοκρατία

Τα τανκς είναι ο υπ’ αριθμόν ΕΝΑ κίνδυνος για τη Δημοκρατία
© EPA

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις Γνώμες NEWS 247) για την επέμβαση του στρατού στην Αίγυπτο και την ύποπτη σιωπή, όσων υποστήριζαν την "αραβική άνοιξη"

Από το απόγευμα της Τετάρτης στην Αίγυπτο ο στρατός ανέλαβε την εξουσία της χώρας με ένα προαναγγελθέν πραξικόπημα. Το στράτευμα με τα τανκς κατέλαβαν τα κυβερνητικά κτίρια, συνέλαβαν τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, διόρισαν νέο Πρόεδρο ενώ ταυτόχρονα ανέστειλαν την ισχύ του Συντάγματος επ’ αόριστον.

Δε θα μπω στην ουσία των ζητημάτων που απασχολούν τον Αιγυπτιακό λαό, ούτε θα αναφερθώ στη διαχείριση της κυβέρνησης του Αιγύπτιου πρώην πλέον Προέδρου το τελευταίο έτος.

Εκείνο που πραγματικά με θλίβει είναι ότι βρήκε την ευκαιρία ο στρατός να επιβάλλει Δικτατορία σε μια χώρα.

Ο στρατός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις διαδηλώσεις των πολιτών και ανέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα. Δεν υπάρχει χειρότερη εξέλιξη για τις διαδηλώσεις ενός ολόκληρου λαού με αίτημα για καλύτερες μέρες να καταλήγει σε δύο χρόνια μέσα να αναλαμβάνει ο στρατός με πραξικόπημα και ο λαός να πανηγυρίζει…

Ένα είναι βέβαιο. Μόνο με Δημοκρατικές διαδικασίες μπορούν να επέλθουν αλλαγές προς όφελος του λαού.  Τα πραξικοπήματα σε όλον τον κόσμο έχουν γίνει από το στρατό, εκτελώντας εντολές εξωθεσμικών παραγόντων, ξένων συμφερόντων και μυστικών υπηρεσιών.  Και το χειρότερο είναι ότι τα πραξικοπήματα καταλήγουν σε αιματοχυσία του λαού και σε Εθνικούς ακρωτηριασμούς…

Εν τω μεταξύ, σιγή ιχθύος  υπάρχει αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, από όλους εκείνους που με θέρμη υποστήριζαν τη λεγόμενη και «αραβική άνοιξη», με τη φιλοσοφία ενός στρεβλού και αδιανόητου ή ανόητου,  και κατ’ όνομα μόνο διεθνισμού.

Η Δημοκρατία μπορεί να έχει και στρεβλές πτυχές. Η Δημοκρατία μπορεί να έχει και κενά. Η Δημοκρατία μπορεί να έχει και ελαστικότητα. Η Δημοκρατία όμως είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η δικτατορία είναι ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο. Και βέβαια σε όποια χώρα και εάν έχει γίνει δικτατορία από το στρατό το πρώτο που συμβαίνει είναι η άρση της ισχύς του Συντάγματος .  Το  μόνο και κυρίαρχο  θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει  τις ελευθερίες του λαού και τα δικαιώματα του καταλύεται.

Η  Αίγυπτος έχει μπει πλέον σε μια σκοτεινή περίοδο που δεν ξέρει κανείς πόσο θα κρατήσει και που θα οδηγηθεί η κατάσταση. Ένα όμως είναι σίγουρο: ο Αιγυπτιακός Λαός θα ζήσει άσχημες στιγμές…

Όταν την εξουσία την αναλαμβάνει ο στρατός και όχι ο Λαός τότε τα πράγματα είναι τραγικά.

Εν κατακλείδι: Ο μεγαλύτερος εχθρός της Δημοκρατίας είναι τα τανκς. Ο μεγαλύτερος εχθρός των Λαών είναι τα τανκς…

Υ.Γ. Ας μην ξεχάσουμε ότι εν Ελλάδι, ο δοτός υπουργός Οικονομικών και εκ των στυλοβατών του κράτους των πάλαι ποτέ «εκσυγχρονιστών» μας απείλησε ότι εάν χρεοκοπούσαμε θα ερχόταν χούντα στην Ελλάδα, θα γινόμασταν Αίγυπτος. Άραγε αυτή είναι η εναλλακτική που απεργάζονται τα ντόπια και ξένα εξωθεσμικά κέντρα σε περίπτωση που οι εκλογές βγάλουν άλλο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούν;

* Ο Στάθης Διομήδης είναι αρθρογράφος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα