Καιρός: Ήλιος με δόντια και εξασθένηση ανέμων

Καιρός: Ήλιος με δόντια και εξασθένηση ανέμων
Κρύο στην Αθήνα Eurokinissi

Με παγωνιά θα κυλήσει η Πέμπτη με τις χιονοπτώσεις παράλληλα να είναι παροδικές οι οποίες βαθμιαία θα σταματήσουν - Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Θοδωρή Κολυδά.

Με τοπικές νεφώσεις αλλά πολύ παγωνιά θα κυλήσει ο καιρός την Πέμπτη σε μεγάλο μέρος της χώρας με λίγες βροχές ή χιονόνερο στην Κρήτη και παροδικές χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα σταματήσουν. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό σύστημα να μας επηρεάζει, αντίθετα προς την περιοχή μας επεκτείνονται ανατολικότερα οι ψηλές πιέσεις που επικρατούν στην Κεντρική Μεσόγειο και την Κεντρική Ευρώπη.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ένα ομαλό βαρομετρικό πεδίο να καλύπτει τον Ελληνικό χώρο και μόνο στα νοτιοανατολικά επικρατεί ισχυρό βόρειο ρεύμα το οποίο όμως βαθμιαία θα εξασθενήσει. Σήμερα όπως βλέπετε στον γενικό χάρτη της Ελλάδος θα έχουμε τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα μόνο στα νότια το πρωί . Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μπ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 9 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μπ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4 με 5 μπ με τάση εξασθένησης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 27 Δεκεμβρίου του 2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο με πλημμύρες στην Κάσο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα