Καιρός: Παραμένει άστατο το σκηνικό και την Τετάρτη

Καιρός: Παραμένει άστατο το σκηνικό και την Τετάρτη
Βροχή Eurokinissi

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη

Την Τετάρτη στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 3/5/1988 είχαμε 6°C ελάχιστη θερμοκρασία στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  • Το 1994 εκδηλώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στα Ιωάννινα.
  • Το 1995 είχαμε χιονοπτώσεις στη Πίνδο και στη Φλώρινα.
  • Το 1999 κατεγράφη 34°C μέγιστη θερμοκρασία στη Νέα Φιλαδέλφεια, 36°C στη Λάρισα.
  • Το 2016 είχαμε χαλαζοπτώσεις σε Ξάνθη, Καβάλα και Ημαθία. Υδροσίφωνες σε Μεσολόγγι, Ικαρία και Πάτρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα