Καιρός: Πνίγηκαν τα Βόρεια Προάστια. Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Καιρός: Πνίγηκαν τα Βόρεια Προάστια. Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Διασώθηκε γυναίκα που την παρέσυρε χείμαρρος στα Βριλήσσια - Σχεδόν 180 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική μετά τη σφοδρή καταιγίδα στα Βόρεια Προάστια

Μία γυναίκα που την παρέσυρε χείμαρρος στη συμβολή των οδών Ολύμπου και Δωδεκανήσου στα Βριλήσσια διέσωσαν άντρες της Πυροσβεστικής η οποία είναι πλέον ασφαλής ενώ σε μία παρόμοια κλήση που δέχτηκε η Πυροσβεστική στην ευρύτερη περιοχή δεν εντόπισε το άτομο που χρειαζόταν βοήθεια και ενδεχομένως τον τράβηξαν συμπολίτες μας.

Μετά τις φονικές πυρκαγιές λοιπόν ήρθε και η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει τα Βόρεια Προάστια προκαλώντας πλημμύρες.

Σχεδόν 180 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας σε εγκλωβισμένους οδηγούς, εγκλωβισμένους κατοίκους μέσα στα σπίτια τους και για αντλήσεις υδάτων.

Κυρίως έχει πληγεί η Κηφισιά και το Μαρούσι και ακολουθούν τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια και η Πεντέλη. Σε χείμαρρο έχει μετατραπεί η Λ. Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, ενώ πλέον έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη Γέφυρα Ερυμάνθου, στην Κηφισιά και στον παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του σουπερμάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία, που είχαν κλείσει νωρίτερα.

Πλέον έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Αγίου Ελευθερίου και Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, ενώ το φαινόμενο δείχνει σταδιακά να υποχωρεί.

Σε χείμαρρο έχει μετατραπεί η Λ. Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στη Γέφυρα Ερυμάνθου, στην Κηφισιά και στον παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του σουπερμάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

Εικόνες από το σημείο:

Να μην πλησιάσουν τα βόρεια προάστια κάλεσε τους πολίτες ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Διαδρομιστές» με τους Γ. Βούλγαρη και Κ. Σαρρηκώστα στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

«Καταστράφηκαν αυτοκίνητα στο Μαρούσι» δήλωσε από πλευράς του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γιάννης Νικολαράκος.

Καθυστέρηση στη διευθέτηση του ρέματος καταλόγισε στην περιφέρεια ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Δείτε χαρακτηριστικό video:


Στο Μαρούσι έγινε αυτό:

Διασώσεις και στην Θάσο από την κακοκαιρία

Νωρίτερα το μεσημέρι, σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 11 κατασκηνωτές (5 ανδρών, 3 γυναικών και 3 παιδιών) σε ρέμα, συνέπεια έντονης βροχόπτωσης, στην περιοχή Λιβάδι, στο νησί της Θάσου. Στο σημείο επιχείρησαν 4 άντρες της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για την κατάσταση με τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην Αττική καθώς και για τα όσα διαδραματίζονται στις πυρόπληκτες περιοχές στο Live Blog του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα