Καιρός: Βελτιωμένο το σκηνικό το Σάββατο

Καιρός: Βελτιωμένο το σκηνικό το Σάββατο
Συννεφιά στην Αθήνα ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στα ανατολικά και νότια παροδικές νεφώσεις με φαινόμενα σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα νότια και παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ στα πελάγη

Το Σάββατο στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και στο Κάβο ντόρο 7 μποφόρ Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 6/5/1913 οι θυελλώδεις νοτιάδες προκαλούν καταστροφές σε καλλιέργειες, σιδηροδρομικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες, ενώ υπήρξε 1 νεκρός από ναυάγιο.
  • Το 2001 η υπερχείλιση του ποταμού Μπελάγια προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή των Ουραλίων στη Ρωσία με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες κτίρια, να καλυφθούν γέφυρες και χιλιάδες χιλιόμετρα του οδικού δικτύου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα