“Ανέβηκε η αδρεναλίνη μου, μόλις είδα τον δολοφόνο”

“Ανέβηκε η αδρεναλίνη μου, μόλις είδα τον δολοφόνο”
ΡΕΝΤΗ ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΖΙΠ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Λεπτομέρειες για το πώς η αστυνομία οδηγήθηκε στον εντοπισμό των δραστών, περιγράφει στην κατάθεσή του ένας από τους αστυνομικούς που δέχτηκαν τα πυρά των δραστών στο μακελειό στου Ρέντη την 1η Μαρτίου

“Αυτός που μου δείξατε είναι σίγουρο ότι είναι αυτός που μας πυροβόλησε. Μόλις τον είδα μου ανέβηκε αμέσως η αδρεναλίνη και σχεδόν σοκαρίστηκα. Το πρόσωπο που είδα δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ούτε και την κίνηση που έκανε και μας έριξε τις ριπές”.

Πρόκειται για απόσπασμα από κατάθεση που έδωσε στις 5 Μαΐου 2011 ένας εκ των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν στο μακελειό του Ρέντη και ο οποίος κλήθηκε να αναγνωρίσει στην Ασφάλεια Αττικής έναν 36χρονο Ρωσοπόντιο που ήδη βρίσκεται κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή.

Ο 36χρονος ήταν ένας από τους τέσσερις επιβάτες του γκρι Volvo και οι οποίοι το απόγευμα της 1ης Μαρτίου 2011 έκλεψαν ιδιοκτήτη περιπτέρου στο Μενίδι και στη συνέχεια, κατά την καταδίωξή τους από την ομάδα ΔΙΑΣ πυροβόλησαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης που αποκαλύπτει το “Βήμα”, προκύπτει ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε από την επομένη ημέρα της συμπλοκής πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών.

Επιπλέον φαίνεται να συγκέντρωσε επιβαρυντικά στοιχεία για τους κακοποιούς από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων την ημέρα της συμπλοκής στου Ρέντη, όπου φέρεται να χρησιμοποιούσαν καρτοκινητά τηλέφωνα, κάτοχοι των οποίων εμφανίζονταν… Ιάπωνες και Κινέζοι.

Τα κινητά έδειξαν τους δράστες

Οι κακοποιοί που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς όμως, φαίνεται ότι έχουν κάνει ένα μοιραίο λάθος, αφού κράτησαν τα κινητά τηλέφωνα που είχαν χρησιμοποιήσει την ημέρα της συμπλοκής και τηλεφωνούσαν με χαρακτηριστική άνεση σε συγγενείς τους.

Ετσι επιβαρυντικά στοιχεία για την εμπλοκή των δραστών φέρεται να έχουν προκύψει από τις καταθέσεις συγγενών τους, τους οποίους πολιόρκησε η ΕΛΑΣ.

Οπως αναφέρεται λοιπόν στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛΑΣ, “την επόμενη ημέρα της συμπλοκής περιήλθαν πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έκαναν λόγο για τον Βάνια, τον Αντρέι, τον Γιούρα και τον Ανδρέα”.

Οπως αναφέρεται ο εντοπισμός των δραστών έγινε “από άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών που ενεργοποιήθηκαν τις συγκεκριμένες στιγμές στο σημείο της ληστείας στις Αχαρνές, στο σημείο της ανθρωποκτονίας στου Ρέντη, καθώς και σε άλλα σημεία που εκτιμήθηκε φυσική παρουσία των δραστών, ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές συνδέσεις που είχαν μεταξύ τους”.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει για τους αστυνομικούς η κατάθεση ενός 28χρονου Ρωσοπόντιου που ήταν ένας από τους επιβάτες του γκρι Volvo από το οποίο πυροβολήθηκαν οι αστυνομικοί.

Ο 28χρονος αναφέρεται στην παρουσία κάποιου Δημήτρη μέσα στο αυτοκίνητο, το όνομα και η παρουσία του οποίου δεν προσδιορίζεται στο έγγραφο της ΕΛΑΣ.

Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο, “ο συγκεκριμένος μάρτυρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ενώ καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, είδε πίσω τους να σταματούν αστυνομικοί με μοτοσικλέτες. Ξαφνικά άκουσε έναν κρότο και χωρίς ο ίδιος να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών, είδε τον “άγνωστο Δημήτρη”, να αφήνει εκείνη τη στιγμή το όπλο στο κάθισμα του συνοδηγού, ενώ έναν άλλο συγκατηγορούμενο του να κρατά το όπλο του στραμμένο έξω από το παράθυρο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα