Αποφυλακίζεται ο Λαυρεντιάδης. Υποχρεωτική διανυκτέρευση στο σπίτι του στη Βάρη και μετακινήσεις εντός Αττικής

Αποφυλακίζεται ο Λαυρεντιάδης. Υποχρεωτική διανυκτέρευση στο σπίτι του στη Βάρη και μετακινήσεις εντός Αττικής

To βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποδέχεται το αίτημα του επιχειρηματία, το οποίο κυρίως στηριζόταν στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει

Την έξοδο του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από τη φυλακή, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Με βούλευμά του, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή προσφυγή του επιχειρηματία που συμπλήρωσε 19 μήνες κρατούμενος και το τελευταίο διάστημα παραμένει στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τη διάταξη των εφετών, ο πρωταγωνιστής στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η PROTON BANK μπορεί να εξέλθει από το σωφρονιστικό κατάστημα, ακόμη και σήμερα, εφόσον καταβάλει το ποσό της εγγύησης των 500.000 ευρώ, ενώ επιπλέον του επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

To βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποδέχεται το αίτημα του επιχειρηματία, το οποίο κυρίως στηριζόταν στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος επιδεινώθηκαν από την παραμονή του στη φυλακή.

Υπέρ της αποφυλάκισης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με την επιβολή αυστηρών όρων, είχε ταχθεί πριν λίγες ημέρες και ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών, σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank λόγω παρέλευσης δεκαοκταμήνου.

Ωστόσο, σε βάρος του επιχειρηματία υπήρχε και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον Ιούνιο του 2012. Έτσι, από την πλευρά του κατηγορούμενου υποβλήθηκε νέο αίτημα κατά της προσωρινής κράτησης σχετικά με αυτή την υπόθεση, το οποίο έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Εφετών.

Αυστηροί περιοριστικοί όροι

Αυστηρότατοι θα είναι οι όροι με τους οποίους αφήνεται ελεύθερος ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, καθώς τίθενται σε εφαρμογή τόσο αυτοί που του επιβλήθηκαν για την υπόθεση της Proton BANK, όσο και οι πρόσφατοι που ορίστηκαν σήμερα για την υπόθεση της εμπλοκής του σε απόπειρα ανθρωποκτονίας επιχειρηματία.

 Έτσι ο κατηγορούμενος υποχρεούται να εφαρμόσει και αυτούς τους του όρους που είναι οι εξής:

– Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα.

– Υποχρέωση παράδοσης του διαβατηρίου και της αστυνομικής ταυτότητάς του στο Αστυνομικό Τμήμα.

– Απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής και απαγόρευση μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο.

– Υποχρεωτική διανυκτέρευση εντός της οικείας του στη Βάρη Αττικής.

Τι δήλωσαν οι δικηγόροι του

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι δικηγόροι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος με όρους ο κ. Λαυρεντιάδης.

Η ανακοίνωση των Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιώργου Σπακουρή:

«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με Πρόεδρο τον κ. Γεράσιμο Βρυώνη και μέλη τις κ.κ. Παναγιώτα Σιδέρη και Γεωργία Σταμάτη, αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Λαυρεντιάδης με περιοριστικούς όρους. Η Δικαιοσύνη, επιδεικνύοντας μετριοπάθεια και σύνεση (Αριστοτέλειες αρετές του Δικαίου) και αξιολογώντας ορθά τα προβλήματα υγείας του κ. Λαυρεντιάδη, του έδωσε τη δυνατότητα ελεύθερος να πολεμήσει για την ζωή του και την αθωότητα του. Πρέπει να τονισθεί ότι το θύμα αυτής της υπόθεσης είναι ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Λαυρεντιάδη και διατρανώνει την αθωότητα του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα