Ανατροπή-βόμβα στην υπόθεση Λαγούδη: Το φιλικό πρόσωπο και το χρονικό του θανάτου

Ανατροπή-βόμβα στην υπόθεση Λαγούδη: Το φιλικό πρόσωπο και το χρονικό του θανάτου
Σε δύο άτομα του στενού της περιβάλλοντος εστιάζουν οι αρχές

Προσωποποιήθηκε η πρώτη ποινική δίωξη για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη που χαρακτηρίζεται από μια απόλυτη ανατροπή. Το χρονικό της υπόθεσης.

Απόλυτη ανατροπή είχαμε την Πέμπτη στην πολύκροτη υπόθεση θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη.

Με συμπληρωματική του παραγγελία προς την Ανακρίτρια, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου, Γεώργιος Πέτρος, προσωποποίησε την πρώτη ποινική δίωξη σε βάρος φιλικού προσώπου της άτυχης γυναίκας.

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει όσα από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν τόσο η οικογένεια της 44χρονης μητέρας, όσο και οι νομικοί τους εκπρόσωποι.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα αδικήματα για τα οποία αρχικά ασκήθηκε ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, σύσταση συμμορίας και ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξεις.

Το εν λόγω πρόσωπο αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να κληθεί σε κατάθεση από την Ανακρίτρια Αγρινίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη έφευγε από το σπίτι της στις 10:30 το πρωί, λέγοντας ότι πάει να φέρει καφέ και γλυκά.

Με βάση τα στοιχεία των Αρχών, η ίδια ψώνισε, αλλά αντί να κατευθυνθεί εκ νέου προς το σπίτι της στο χωριό Κατοχή, ακολούθησε ένα διαφορετικό δρομολόγιο προς τη λίμνη Τριχωνίδα.

Σταμάτησε σε βενζινάδικο, σε μια απόσταση 20 λεπτών από το σπίτι της γέμισε ένα μπιτόνι και μετά αποφάσισε να μεταβεί στη λίμνη, διανύοντας μια απόσταση μιάμιση περίπου ώρας και με κίνδυνο να χτυπήσει το αυτοκίνητό της, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι κακός χωματόδρομος.

Δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της. Από εκείνη την ημέρα άρχισε να ξετυλίγεται ένα πυκνό “κουβάρι”, γύρω από τις συνθήκες θανάτου της 44χρονης γυναίκας με τις νέες αποκαλύψεις να φέρνουν την απόλυτη ανατροπή στις αρχικές εκτιμήσεις.

Μέχρι σήμερα άλλωστε οι Αρχές εστίαζαν σε δύο πρόσωπα. Πρόκειται για έναν 50χρονο, καλό της φίλο, ο οποίος έχει ήδη κληθεί για κατάθεση οκτώ φορές και έναν 55χρονο. Είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που φέρονται πως την είδαν ζωντανή και ήταν μαζί της στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μοιραία μέρα. Τότε, που σύμφωνα με το πόρισμα των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας, η άτυχη μητέρα πάλευε να σωθεί από τις φλόγες.

“Τα ευρήματα τα διάσπαρτα μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και με το άλλο αποτύπωμα το οποίο υπάρχει στο πίσω δεξί παράθυρο του αυτοκινήτου δείχνουν κατάσταση σύγχυσης εκείνη τη στιγμή, δηλαδή προσπάθεια διαφυγής από το αυτοκίνητο” είχε επισημάνει στο κανάλι STAR ο τεχνικός σύμβουλος Τάσος Δέδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα