Άνθρακας ο τραπεζικός ‘θησαυρός’ των Anonymous Greece

Άνθρακας ο τραπεζικός ‘θησαυρός’ των Anonymous Greece
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Αρχεία που είναι διαθέσιμα και στις ιστοσελίδες της ΤτΕ και του Υπ. Εσωτερικών "χάκαραν" τελικά οι "Anonymous Greece"

Πολύς θόρυβος για το τίποτα, αποδεικνύονται τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οι περίφημες κυβερνοεπιθέσεις των “Anonymous Greece”, σε Τράπεζα της Ελλάδος, Υπουργείο Εσωτερικών και στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Από την έως τώρα άτυπη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που βρίσκεται σε διαρκή επαφή με όσους «χτυπήθηκαν», την Τράπεζα της Ελλάδος και το Υπουργείο Εσωτερικών δηλαδή, τα αρχεία που μέχρι τώρα έχουν δώσει στην δημοσιότητα οι χάκερς ήταν ούτως ή άλλως διαθέσιμα στις ιστοσελίδες της ΤτΕ και του Υπουργείου Εσωτερικών και στις δύο περιπτώσεις το «χακάρισμα» έγινε στους Web Servers, και όχι στους servers που είναι αποθηκευμένα νευραλγικής σημασίας αρχεία.

Μάλιστα, η ΤτΕ από την πλευρά της εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση που αναφέρει: “Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1.217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος”.

Στην περίπτωση μάλιστα της ιστοσελίδας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως έχει προαναφερθεί, οι τεχνικοί της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, ενημέρωσαν την Δίωξη πως οι χάκερς κατέβασαν την ιστοσελίδα που δημοσιεύονται τα αποτελέσματα των πλειστηριασμών και όχι την ιστοσελίδα που εκτελούνται οι πλειστηριασμοί.

Από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένουν και την εισαγγελική παραγγελία, πιθανόν και εντός της ημέρας, για να ξεκινήσει και επισήμως η έρευνά τους, ωστόσο δεν θεωρούν ότι θα μπορέσουν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη των δραστών, καθώς συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούν προγράμματα που δείχνουν άλλα γεωγραφικά σημεία από τα πραγματικά από τα οποία έγιναν οι επιθέσεις, εκτός και αν οι «χάκερς» δεν είναι τόσο έμπειροι, οπότε μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσουν να εντοπιστούν.

Σε κάθε περίπτωση, από την Δίωξη μπορεί να θεωρούν ότι δεν έχουν να κάνουν με κυβερνοεπιθέσεις σοβαρής κλίμακας, ωστόσο λαμβάνουν τα μέτρα τους και είναι επιφυλακτικοί για το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια, ειδικά όταν οι αυτοαποκαλούμενοι “Anonymous Greece”, κάνουν λόγο για κυβερνοεπιθέσεις και αποκαλύψεις αρχείων που έπονται… Οπότε αναμένουν και εκείνοι μήπως τυχόν όντως οι χάκερς κατάφεραν να εισχωρήσουν σε σέρβερς με κρίσιμα αρχεία που τυχόν δημοσιεύσουν ή αν καταφέρουν να μπλοκάρουν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και των ιδρυμάτων που έχουν στοχοποιήσει. Βεβαίως, αντίστοιχα και τα συγκεκριμένα ιδρύματα λαμβάνουν τα δικά τους μέτρα πλέον.

Από την πλευρά τους οι “Anonymous Greece” προχώρησαν μέσω Facebook και σε απάντηση προς την ανακοίνωση της ΤτΕ, αναφέροντας: «Όταν μερικοί σας παρακολουθούν και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέσετε θύμα κυβερνοεπιθέσεων εσείς θα τα διαψεύσετε διότι δεν έχετε κάτι καλύτερο να πείτε! Να μας φοβάστε! γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημα σας και μετά να δούμε τι θα έχετε να πείτε! #AnonymousGreece».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα