Αποτέλεσμα εμπρησμού από αμέλεια η πυρκαγιά στο Καστρίτσι Πατρών

Αποτέλεσμα εμπρησμού από αμέλεια η πυρκαγιά στο Καστρίτσι Πατρών
Φωτό αρχείου Eurokinissi

Συνελήφθη ένας 48χρονος ως υπαίτιος εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση Σώφαινα της Δ.Κ. Άνω Καστριτσίου, του Δήμου Πατρέων-Προσπάθησε να κάψει ξερά χόρτα στο οικόπεδό του και προκάλεσε την πυρκαγιά

Συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας, ένας 48χρονος Έλληνας, ως υπαίτιος εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση Σώφαινα της Δ.Κ. Άνω Καστριτσίου, του Δήμου Πατρέων, η οποία εκδηλώθηκε χθες στις 16:20 και πλέον έχει οριοθετηθεί και εμφανίζει καλύτερη εικόνα.

Ο συλληφθείς προσπάθησε να κάψει ξερά χόρτα στο οικόπεδό του και προκάλεσε την πυρκαγιά. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιων του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας.

Η Πυροσβεστική για πολλοστή φορά, αναγκαστικά υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της, αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα στους συμπολίτες μας, ότι κατά τους θερινούς μήνες:

  • Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά και απορρίμματα στην ύπαιθρο
  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο

Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα και διώκεται, σύμφωνα με τα άρθρα 264, 265 και 266 του Ποινικού Κώδικα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα