Δίωξη κατά του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΠΑ

Δίωξη κατά του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΠΑ

Η υπόθεση αφορά στη μη καταβολή των χρεών της Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα προς την εταιρία αερίου.

Αντιμέτωπος με το κακούργημα της απιστίας είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Η υπόθεση προέκυψε από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη και ακόμη έντεκα προσώπων για την «Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα» και τη ζημία που φέρεται να προκλήθηκε σε αυτή. Οι εισαγγελικές αρχές ερεύνησαν τις ενέργεια του Θεοδ. Κιτσάκου και συγκεκριμένα εάν προέβη ή όχι στις κατάλληλες ενέργειες για την είσπραξη των χρεών της επιχείρησης ως όφειλε.

Συγκατηγορούμενοι του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου είναι δύο στελέχη της «Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα», σε βάρος των οποίων ασκήθηκε επίσης δίωξη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στη απιστία. Τη δικογραφία πλέον χειρίζεται τακτικός ανακριτής που θα προχωρήσει στην περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι στα του τέλη Αυγούστου 2018 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων με καταγγελλόμενη ζημία σε βάρος της επιχείρησης αερίου, άνω των 115 εκατ. ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE: