Αντέγραψε το προφίλ μίας κοπέλας και ζήτησε δανεικά από φίλη της

Αντέγραψε το προφίλ μίας κοπέλας και ζήτησε δανεικά από φίλη της

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 30χρονου στη Θεσσαλονίκη που δημιούργησε “κλώνο” προφίλ μίας κοπέλας και εξαπάτησε μία φίλη της

Από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 30χρονου Έλληνα για παράβαση των διατάξεων για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από την καταγγελία μίας 24χρονης, σύμφωνα με την οποία, άγνωστο άτομο αφού δημιούργησε «ψεύτικο» προφίλ με τα στοιχεία της, στο Facebook, το χρησιμοποίησε ζητώντας χρήματα από μία συνομήλικη διαδικτυακή της φίλη, η οποία την κάλεσε στο τηλέφωνο να την ρωτήσει πόσα χρήματα είχε ανάγκη και έτσι διαπίστωσαν οι δύο κοπέλες την απάτη.

ADVERTISING

Τα καταγγελόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης. Στο πλαίσιο αυτό, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε ενδελεχή κι εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων, κατά την οποία ταυτοποιήθηκαν τόσο τα ηλεκτρονικά ίχνη όσο και η εμπλοκή του 30χρονου ως διαχειριστή-κατόχου του επίμαχου «ψεύτικου» προφίλ, ο οποίος μάλιστα γνώριζε την 24χρονη κοπέλα της οποίας αντέγραψε το προφίλ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188.

  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD.

  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

SHARE:

24Media Network