Δημητρακόπουλος: 'Δεν έχει σχέση ο Β. Ρέστης'

Δημητρακόπουλος: 'Δεν έχει σχέση ο Β. Ρέστης'
EUROKINISSI

Ο συνήγορος του γνωστού επιχειρηματία, Μιχ. Δημητρακόπουλος, υποστηρίζει ότι ο Β. Ρέστης δεν έχει σχέση με την εγκληματική οργάνωση, για την οποία ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος του

Ουδεμία σχέση με την οργάνωση που έλυνε οικονομικές εκκρεμότητες με μεθόδους της νύχτας, δεν εχει ο Βίκτωρ Ρέστης, σύμφωνα με τον συνήγορό του.

Ο γνωστός επιχειρηματίας κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μετά τις ποινικές διώξεις που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο συνήγορός του Μιχ. Δημητρακόπουλος, αναφέρεται ότι "ουδείς από τους φερόμενους ως παθόντες δεν είχε καταθέσει μήνυση κατά του κ. Βίκτωρα Ρέστη (πλην ενός δικηγόρου), όταν συνέβησαν σε βάρος τους τα περιστατικά το 2011-2012".

Υποστηρίζει ότι πρόκειται για ετερόκλητες υποθέσεις, αρμοδιότητας Πλημμελειοδικείου, που "συνενώθηκαν από την Εισαγγελία (μάλιστα μια υπόθεση, που αφορούσε τον άνω δικηγόρο, «ανακλήθηκε» από το ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, κατά τρόπο δικονομικά αξιοπερίεργο, όλοι οι μάρτυρες – παθόντες κλήθηκαν -ομαδόν- να καταθέσουν στην Εισαγγελία τον Δεκέμβριο του 2014) και αναβαθμίσθηκαν σε κακουργήματα, με νομική τεκμηρίωση αντίστοιχη της μεγίστης νομικής κατάρτισης της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη".

Τέλος, ο Μιχ. Δημητρακόπουλος αναφέρεται και στη διαρροή της εισαγγελικής έκθεσης στα ΜΜΕ. "Η ποινική προδικασία χαρακτηρίζεται από μυστικότητα, το εισαγγελικό πόρισμα είναι απόρρητο υπηρεσιακό έγγραφο, το οποίον διέρρευσε στον Τύπο και δεν εδόθη στους συνηγόρους υπερασπίσεως!!!" λέει και συνεχίζει: "Η Εισαγγελία του Α.Π. έχει νομική υποχρέωση να διερευνήσει, πώς έγινε η διαρροή του άνω απόρρητου υπηρεσιακού εγγράφου".

SHARE:

24Media Network