Κύκλωμα Ρομά, νόθευε και διακινούσε τεράστιες ποσότητες ηρωίνης

Μέσα σε έναν μήνα υπολογίζεται ότι διακίνησαν 30 κιλά ηρωίνης έναντι 500.000 ευρώ!- Μεγάλη επιχείρηση σε Ασπρόπυργο και Ζεφύρι (pics & vid)
- 01 Μαρτίου 2015 15:07
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση παρασκευής, εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, αποτελούμενοι από ΡΟΜΑ σε Ασπρόπυργο και Ζεφύρι. Μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και στενή συγγένεια μεταξύ τους.
Δύο ηγετικά μέλη της οργάνωσης, χρησιμοποιούσαν τις ανήλικες κόρες στην παρασκευή και νόθευση των ναρκωτικών και στην διακίνηση. Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στις δύο αυτές περιοχές, συνελήφθησαν, 10 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο 36χρονος αρχηγός της ένας Αλβανός ΡΟΜΑ. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 16 κιλά ηρωίνης, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, 2 Kalashnikov, 2 πιστόλια, κυνηγετική καραμπίνα και 5 αυτοκίνητα ως μέσα διακίνησης και εμπορίας των ναρκωτικών
Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι προέβαιναν στην προμήθεια ναρκωτικών υψηλής καθαρότητας και προχωρούσαν στη συνέχεια στην πρόσμιξη αυτών, διαθέτοντάς τα εκ νέου στην αγορά. Μόνο κατά τον τελευταίο μήνα, φαίνεται να έχουν διακινήσει κοντά στα 30 κιλά ηρωίνης, με κέρδος που ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ περίπου, γεγονός που καταδεικνύει και το επαγγελματικό επίπεδο της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, δημιουργίας προφίλ (profiling) ατόμων και γεωγραφικών τόπων και χρησιμοποιήσεως ειδικών ανακριτικών τεχνικών, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση της προαναφερόμενης ομάδας και η μεθοδολογία δράσης της (modus operandi), η οποία συνίστατο στην προμήθεια ηρωίνης υψηλής καθαρότητας κυρίως από την Τουρκία, στην πρόσμιξη αυτών με διάφορες ουσίες ώστε να αυξηθεί η ποσότητά τους, η επανατυποποίηση τους και η πώληση αυτών, τόσο σε μέλη του κυκλώματος, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την περαιτέρω διακίνηση σε τοξικομανείς.
Από την όλη διερεύνηση της υποθέσεως προέκυψε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας αποτελούσαν κρίκους μιας οργανωμένης αλυσίδας αποθήκευσης, επανατυποποίησης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Ο 36χρονος προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες οπιούχων ναρκωτικών (κυρίως ηρωίνης) μεγάλου ποσοστού καθαρότητας, τις οποίες σε εργαστήριο – νοθευτήριο που είχε εγκαταστήσει με την 32χρονη σύζυγό του και την 15χρονη ανήλικη κόρη τους, καθώς επίσης και με την 32χρονη συνεργό τους, σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στον Ασπρόπυργο, προέβαιναν σε νόθευση των ποσοτήτων ηρωίνης με σκοπό τον πολλαπλασιασμό τους, στην επανατυποποίησή τους και στην παροχέτευσή τους στην αγορά σε μεγαλύτερες ποσότητες.
Εν συνεχεία μετέφεραν και αποθήκευαν τις ανωτέρω ποσότητες στο Ζεφύρι και συγκεκριμένα σε κατοικία η οποία ήταν πλήρως εξοπλισμένη με μέσα θωράκισης στα σημεία προσβάσεως, δηλαδή στις θύρες και στα παράθυρα, με κεντρικό σύστημα επιτηρήσεως για αποτροπή του ελέγχου, της προσέγγισης και γενικότερα αστυνομικής επέμβασης, με αποτροπή της προσβασιμότητας (κάμερες επιτήρησης χώρων) και με τοποθέτηση και ενόπλων φρουρών, οι οποίοι αναλάμβαναν την ασφαλή φύλαξη και περαιτέρω προμήθεια και διακίνησή ποσοτήτων ναρκωτικών. Στη δραστηριότητά τους αυτή χρησιμοποιούσαν και την ανήλικη 16χρονη ημεδαπή Ρομά, ακριβώς λόγω της ηλικίας της για να μην κινούνται υπόνοιες από τις αστυνομικές Υπηρεσίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, οι άντρες των ΕΚΑΜ μάλιστα, χρειάστηκε να εισέλθουν στην «καβάτζα» του Ζεφυρίου από τρία διαφορετικά σημεία, λόγω της θωράκισης (πόρτα, κλιμακοστάσιο, μπαλκόνι).
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και με βάση την Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών,του Γραφείου Ναρκωτικών και Εγκληματικότητας, οι Βαλκανικές και Βόρειες διαδρομές είναι οι κύριοι διάδρομοι διακίνησης ηρωίνης, που συνδέουν την Μέση Ανατολή με τις τεράστιες αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Η Βαλκανική οδός που διασχίζει ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπηπρος την αγορά της Δυτικής Ευρώπης, περνάει από τους δρόμους της Τουρκίας και της Ελλάδας.
Οι περιοχές της Δυτικής Αττική και των καταυλισμών είναι περιοχές που καταλήγουν, νοθεύονται και επαναδιακινούνται τεράστιες ποσότητες μηνιαίως και εξετάζεται εάν το συγκεκριμένο κύκλωμα αποτελεί «πλοκάμι» ενός ευρύτερου κυκλώματος.