Μεγάλη απάτη με δήθεν "επενδυτικό πρόγραμμα"

Μεγάλη απάτη με δήθεν "επενδυτικό πρόγραμμα"

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τα μέλη συμμορίας που εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες. Όλα άρχιζαν με την επίσκεψη... ενός 72χρονου δικηγόρου. Πώς δρούσε η σπείρα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών, προτείνοντας συμμετοχή σε "επενδυτικό πρόγραμμα" και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οργάνωση κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσει ποσό,που υπερβαίνει τα 340.000 ευρώ, από επτά υποψήφιους επενδυτές.

Ένας εκ των συλληφθέντων, 72 ετών, συστηνόταν, ως δικηγόρος και πρότεινε σε υποψήφιους να συμμετάσχουν σε "επενδυτικό πρόγραμμα", όπου ο ενδιαφερόμενος για τα υποτιθέμενα μελλοντικά κέρδη, προσέφερε είτε χρηματικό ποσό ως αρχικό κεφάλαιο είτε προσημείωση ακινήτου ιδιοκτησίας του.

Άλλοι δύο εμφανίζονταν, ως συνεργάτες του 72χρονου και έπαιρναν αμοιβή για την προώθηση του "επενδυτικού προγράμματος", αναζητώντας νέους επενδυτές, ενώ ο τέταρτος συλληφθείς, παριστάνοντας επίσης τον δικηγόρο, προέβαινε δήθεν στις απαραίτητες ενέργειες για τις προαναφερόμενες προσημειώσεις ακινήτων.

Εκτός από το 342.000 που κατάφερε να αποσπάσει η εγκληματική οργάνωση , εκκρεμεί η προσημείωση τεσσάρων ακινήτων, ιδιοκτησίας τριών ακόμη παθόντων, συνολικής αντικειμενικής αξίας 898.000 ευρώ, η οποία έγινε νομότυπα στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και μέχρι και σήμερα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ο 72χρονος έχει κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για απάτες και πλαστογραφία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network