Τους κατεδίωξαν και τους συνέλαβαν αφού προηγουμένως είχαν διαρρήξει σπίτι και είχαν αφαιρέσει αυτοκίνητο

Τους κατεδίωξαν και τους συνέλαβαν αφού προηγουμένως είχαν διαρρήξει σπίτι και είχαν αφαιρέσει αυτοκίνητο
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ (φωτογραφία αρχείου) Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ (φωτογραφία αρχείου)

Το κλεμμένο αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Οι δράστες έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, από αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο 30χρονοι Αλβανοί διαρρήκτες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για συμμορία που διέπραξε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και απείθεια.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε οικία πρώτου ορόφου στη Γλυφάδα παραβιάζοντας το παράθυρο και αφαίρεσαν κλειδιά αυτοκινήτου.

Αφού εντόπισαν το αυτοκίνητο που αντιστοιχούσε στα αφαιρεθέντα κλειδιά, επιβιβάστηκαν σε αυτό και διέφυγαν. Περιπολούντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν στην περιοχή της Γλυφάδας το ανωτέρω αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι.

Με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων καλούσαν διαρκώς το όχημα προς έλεγχο, ωστόσο ο οδηγός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και ανέπτυξε ταχύτητα. Ανωτέρω αστυνομικοί ακολουθούσαν το αναζητούμενο όχημα με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Λίγο αργότερα, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που συμμετείχαν στις αναζητήσεις, εντόπισαν εγκαταλελειμμένο το αφαιρεθέν αυτοκίνητο στην περιοχή της Βούλας. Ακολούθησαν στοχευμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, έως ότου αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν σε κοντινό σημείο τους καταδιωκόμενους.

Τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των παραπάνω αξιόποινων πράξεων. Το κλεμμένο αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επισημαίνεται ότι οι 30χρονοι έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα