Βρέθηκαν δύο χασισοφυτείες σε Αμάρυνθο και Αυλώνα

Βρέθηκαν δύο χασισοφυτείες σε Αμάρυνθο και Αυλώνα

Εντοπίστηκαν οργανωμένες χασισοφυτείες, σε περιοχές της Εύβοιας και του Αυλώνα Αττικής - Αστυνομική επιχείρηση των αντρών της Ασφάλειας Χαλκίδας και της Ασφάλειας Θηβών.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην περιοχή Γυμνό Αμαρύνθου Ευβοίας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή περιφραγμένο οικόπεδο, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, εντός του οποίου υπήρχαν 10 ειδικά διαμορφωμένα θερμοκήπια, τύπου «ΤΟΛ», έκτασης 300 τ.μ. περίπου το καθένα.

Σε πέντε από τα θερμοκήπια, βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 753 δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους έως και 1,90 μέτρων, τα οποία διέθεταν χειροκίνητο σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από σωλήνες νερού με σταλάκτες, συνολικού μήκους 1.100 μέτρων.

ADVERTISING


Στα υπόλοιπα πέντε θερμοκήπια, εντοπίστηκαν εμφανή ίχνη καλλιέργειας αντίστοιχου περίπου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν προσφάτως εκριζωθεί. Επίσης από οίκημα εντός του οικοπέδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 38 κιλών και 900 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, για την φυτεία αναζητείται ένας 56χρονος Έλληνας, καθώς και τέσσερις αλλοδαποί συνεργοί του, δύο Πακιστανούς και δύο Αλβανούς που είχαν αναλάβει την φύλαξη και φροντίδα των δενδρυλλίων κάνναβης.

Όσον αφορά για την δεύτερη περίπτωση:

\Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντός περιφραγμένου αγροτεμαχίου στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής, έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων, το οποίο διέθετε υψηλή περιμετρική βλάστηση και όπως διαπιστώθηκε είχε άμεση – μοναδική πρόσβαση και υδροδότηση από αύλιο χώρο παρακείμενης οικίας.

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και απογευματινές ώρες του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα τόσο στην προαναφερόμενη οικία, όσο και στο παρακείμενο αγροτεμάχιο, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 51χρονος Έλληνας καλλιεργητής της φυτείας, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 287 δενδρύλλια κάνναβης (ορισμένα εκ των οποίων σε κατάσταση αποξήρανσης), ύψους έως και 2,5 μέτρων, 11 κιλά και 925 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίηση των δενδρυλλίων (φτυάρια, λάστιχο ποτίσματος, κομμένα πλαστικά μπουκάλια νερού, συσκευασίες λιπασμάτων κ.λ.π.), καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως. Για τις δύο αυτές υποθέσεις, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης δήλωσε:

«Καταφέραμε να επιφέρουμε δύο σημαντικά «χτυπήματα» στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών, τα οποία έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα των εξαρθρώσεων και συλλήψεων που είχαμε από την αρχή του φετινού έτους. Ενός έτους, που όπως γνωρίζετε, έχει αναγνωριστεί και χαρακτηριστεί συμβολικά, ως «έτος κατά των ναρκωτικών».

Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να συγχαρώ τόσο τους διοικητές και τους αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας και Θηβών, όσο και τους Διευθυντές των Νομών Ευβοίας και Βοιωτίας αντίστοιχα, για την επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα. Θα ήθελα επίσης να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, ότι οι δράσεις αυτές, οι οποίες έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με κύριο γνώμονα και κοινή συνισταμένη την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Αυτό που επιθυμούμε είναι οι πολίτες να εμπιστεύονται την Αστυνομία, να είναι δίπλα μας, αρωγοί στις προσπάθειές μας για την επίτευξη της αποστολής μας και αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης οφείλουμε να την εδραιώσουμε, να την διαφυλάξουμε και να την επεκτείνουμε, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας που προσδοκούν από εμάς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network