Ιστορίες και όμορφα έργα που αξίζει να γνωρίσεις

Ιστορίες και όμορφα έργα που αξίζει να γνωρίσεις

Κάπου εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν την προσοχή μας. Για τις αξίες τους, την ευαισθησία, τη δημιουργικότητα και το έργο τους. Ήρθε η ώρα να τους γνωρίσεις.

Αλληλεγγύη. Ευαισθησία. Ήθος. Φροντίδα. Δημιουργικότητα. Λέξεις γνωστές σε όλους μας. Έννοιες που έχουμε ανάγκη στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας και που μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για εκπληκτικά πράγματα.

Για κάποιους ανθρώπους, απλούς, καθημερινούς, όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που αποφάσισαν κάποια στιγμή στη ζωή τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά και να προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό έργο.

Δεν είναι ήρωες, υπεράνθρωποι, παράτολμοι ακτιβιστές ή κάτι τέτοιο. Είναι άνθρωποι όπως όλοι μας, που όμως δεν μένουν στις δυσκολίες της κρίσης, στη συνήθεια, στο “ωχ αδερφέ” που πολλές φορές λέμε τόσο εύκολα και προσφέρουν στην κοινωνία έργο που έχει νόημα να το γνωρίσουμε όλοι και γιατί όχι, να το μιμηθούμε.

Η ΕRGO Ασφαλιστική, η Νο.1 εταιρία στις Γενικές Ασφαλίσεις στην Ελλάδα, ασχολείται ακριβώς με αυτούς τους ανθρώπους. Με βασικό άξονα της φιλοσοφίας της την πεποίθηση ότι το έργο κάθε ανθρώπου έχει αξία, δέσμευσή της είναι να διατηρήσει αυτό το έργο σταθερό. Με ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες στηρίζει το έργο καθενός από εμάς, την εργασία μας, την ανάγκη να προσφέρουμε στην οικογένειά μας, στο περιβάλλον.

Τώρα, με μία νέα πρωτοβουλία, η ERGO θέλει να αναδείξει, να τιμήσει, να επιβραβεύσει και να διαδώσει το έργο ανθρώπων που δίνουν ένα ξεχωριστό μήνυμα προσφοράς και αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό δημιουργησε την εκπομπή “Ένα έργο, μια ιστορία”.

Η εκπομπή θα προβάλλεται στο ΣΚΑΪ, κάθε Σάββατο αμέσως μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων και στο History Channel της Cosmote TV κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στις 22:10. Πρόκειται για μία σειρά 12 αυτοτελών πεντάλεπτων ντοκιμαντέρ, καθένα με τον δικό του μοναδικό πρωταγωνιστή.

Η εκπομπή δεν έχει έναν, αλλά 12 παρουσιαστές… έναν διαφορετικό σε κάθε επεισόδιο. Θα δούμε πρόσωπα έκπληξη από δημοσιογράφους μέχρι μουσικούς, τραγουδιστές και ηθοποιούς… Κάθε ένας, γνώρισε, αγάπησε και επέλεξε να αφηγηθεί τη δική του, μοναδική ιστορία.

Κάθε ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν είναι ξεχωριστό και το έργο του αγγίζει με διαφορετικό τρόπο μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες. Έχουν όλα όμως κάποια κοινά στοιχεία όπως είναι το να νοιάζεσαι για τον συνάνθρωπο και τον πλανήτη αντισυμβατικότητα, αισιοδοξία, εργατικότητα, φαντασία, καινοτομία.

Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να δεις έστω και ένα από αυτά τα 12 επεισόδια είναι πολλοί. Ο βασικότερος είναι ότι πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία, καθώς – κακά τα ψέματα – η τηλεόραση είναι ένας τρόπος να “ακουστείς”. Να κάνεις γνωστή την ιστορία σου, να εμπνεύσεις και να αποτελέσεις παράδειγμα προς μίμηση.

Κάπου εκεί έξω είναι σίγουρο ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάτι πολύ σημαντικό να πουν ή να δείξουν. Δώσε σημασία και δεν θα βγεις χαμένος.

* Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο ΣΚΑΪ

Τα επεισόδια θα μείνουν διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του skai.gr και στο ergohellas.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα