Κρήτη: Συγκλονίζει η κατάθεση του 14χρονου – Κακοποιήθηκε σεξουαλικά και από άλλους δύο άνδρες

Κρήτη: Συγκλονίζει η κατάθεση του 14χρονου – Κακοποιήθηκε σεξουαλικά και από άλλους δύο άνδρες
Παιδική κακοποίηση iStock

Σοκάρει η κατάθεση του 14χρονου στην ανακρίτρια, που κατήγγειλε τον βιασμό του από τον 52χρονο σύντροφο της μητέρας του και από άλλους δύο άνδρες.

Συγκλονίζουν τα όσα κατέθεσε στην ανακρίτρια Ηρακλείου ο 14χρονος που μαζί με τα αδέρφια του κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον 52χρονο σύντροφο της μητέρας τους, ο οποίος και κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την εξοργιστική απολογία του.

Στην κατάθεσή του ο ανήλικος αποκάλυψε ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και από άλλους δύο άνδρες.

Ο 14χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, έδωσε την κατάθεση στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου παρουσία παιδοψυχιάτρου και κατήγγειλε ότι την πρώτη φορά, ένας άντρας που διαμένει στο ίδιο χωριό και δούλευε με τον «πατριό» του, τον άρπαξε από το χέρι ενώ έκανε ποδήλατο έξω από την εκκλησία και τον κακοποίησε πίσω από το ναό.

Όπως είπε ο 14χρονος το περιστατικό έγινε όταν πήγαινε στην Α Γυμνασίου (τώρα φοιτά στη Β τάξη) και ενώ προσπάθησε να φύγει αυτό δεν κατέστη εφικτό γιατί ο άντρας τον κρατούσε με μεγάλη δύναμη. Μάλιστα, ο ανήλικος κατέθεσε ότι γνωρίζει ότι αυτός ο άντρας είναι στη φυλακή καθώς είχε κακοποιήσει και ένα άλλο παιδί, περιστατικό το οποίο είχε καταγγελθεί με αποτέλεσμα εκείνος να είναι προφυλακισμένος.

Το παιδί κατά την ίδια εξέταση αναφέρει, ότι όταν ήταν στην ΣΤ τάξη του δημοτικού, ένας άλλος άντρας, ξένης εθνικότητας, επίσης το κακοποίησε σεξουαλικά. Όπως κατέθεσε το παιδί, με τη βία τον πήγε στο σπίτι του και εκεί προχώρησε σε ασελγείς πράξεις. Πρόσθεσε δε ότι απ΄ όσο γνωρίζει ο άντρας αυτός μένει πλέον στη Γερμανία.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη

Στη δημοσιότητα, δίνονται κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 52χρονου, o οποίος εμπλέκεται σε ποινική υπόθεση κατά ανηλίκων.

Τα στοιχεία και την φωτογραφία του μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810-274258 και 2810-274070, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 09-07-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Η έρευνα για την δράση του συλληφθέντα συνεχίζεται με το ερώτημα αν είναι υπεύθυνος και για άλλες παρόμοιες πράξεις ενώ αντικείμενο της έρευνας θα αποτελέσει και η στάση της μητέρας των δύο αγοριών από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα