Μετρό: Στα δύο “σπάει” από αύριο η γραμμή Αεροδρόμιο – Αγ. Μαρίνα. Πού θα γίνεται μετεπιβίβαση

Μετρό: Στα δύο “σπάει” από αύριο η γραμμή Αεροδρόμιο – Αγ. Μαρίνα. Πού θα γίνεται μετεπιβίβαση
Μετρό Αθήνας. Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με απόφαση της ΣΤΑΣΥ από 1η Νοεμβρίου έρχονται αλλαγές στην μπλε γραμμή του μετρό. Πού θα πρέπει να κατεβαίνουν οι επιβάτες για να αλλάξουν τρένο

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα με την αραίωση της πυκνότητας των δρομολογίων κυριώς στην γραμμή Αεροδρόμιο – Αγία Μαρίνα οδήγησε την ΣΤΑΣΥ να προχωρήσει από 1η Νοεμβρίου σε αλλαγές στην μπλε γραμμή.

Συγκεκριμένα από αύριο παύουν τα απευθείας δρομολογία από Αγία Μαρίνα προς το αεροδρόμιο καθώς πλέον οι επιβάτες που έρχονται από το κέντρο θα πρέπει να κατεβαίνουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας για μετεπιβάση σε συρμό που θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Η επίσημη ανακοίνωση

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥι: Σας γνωρίζουμε ότι από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 οι συρμοί του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα ξεκινούν (κάθε 00:25 και 00:55 της ώρας) αποκλειστικά και μόνον από το σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Ομοίως οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:00 και 00:30 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Ως εκ τούτου οι επιβάτες με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα πρέπει να κατευθύνονται στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας», όπου και θα μετεπιβιβάζονται στους αεροδρομιακούς συρμούς Μετρό.

Παράλληλα οι επιβάτες του Μετρό που προέρχονται από το αεροδρόμιο ή από κάποιο ενδιάμεσο σταθμό της γραμμής του προαστιακού, θα μετεπιβιβάζονται το σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» σε άλλον συρμό του Μετρό για τη μετάβασή τους στο υπόλοιπο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ.

Το σκεπτικό

Με την κίνηση αυτή η ΣΤΑΣΥ αποδεσμεύει συρμούς που “θα ρίξει” από αύριο στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αγία Μαρίνα με στόχο να μειώσει την αναμονή που πλέον δημιουργεί καταστάσεις ασφυξίας στις ώρες αιχμής. Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7 στόχος είναι να πέσει η μέση αναμονή κάτω από τα 4 λεπτά που είναι σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα