Μπλακ άουτ στην Κρήτη: Η ανακοίνωση της ΔΕΗ για την τεράστια βλάβη

Έκρηξη στη μονάδα της ΔΕΗ στα Ληνοπεράματα στο Ηράκλειο της Κρήτης, το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2019.
Έκρηξη στη μονάδα της ΔΕΗ στα Ληνοπεράματα στο Ηράκλειο της Κρήτης, το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2019. EUROKINISSI

Η πλήρης επανηλεκτροδότηση του νησιού ολοκληρώθηκε περίπου τρεις ώρες μετά την έκρηξη στον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων.

Στην πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Κρήτη προχώρησε ο ΔΕΔΔΗΕ, μετά την τεράστια κινητοποίηση που υπήρξε από το βραχυκύκλωμα και την έκρηξη σε μετασχηματιστή βοηθητικών του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων.

Έκρηξη στη μονάδα της ΔΕΗ στα Ληνοπεράματα στο Ηράκλειο της Κρήτης, το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2019.
Έκρηξη στη μονάδα της ΔΕΗ στα Ληνοπεράματα στο Ηράκλειο της Κρήτης, το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2019. EUROKINISSI

Όπως μάλιστα αναφέρει η ΔΕΗ "περί τις 12.00 το μεσημέρι, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και εκδήλωση πυρκαγιάς σε μετασχηματιστή βοηθητικών του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων. Η κινητοποίηση του προσωπικού ήταν άμεση και τα συστήματα πυρόσβεσης του ΑΗΣ λειτούργησαν αποτελεσματικά. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα παραπάνω είχαν ως συνέπεια το φαινόμενο να περιορισθεί μόνο στον εν λόγω μετασχηματιστή και χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στον εξοπλισμό παραγωγής του Σταθμού" και προσθέτει: "Με το ως άνω συμβάν, τέθηκε εκτός λειτουργίας ο ζωτικής σημασίας για το ηλεκτρικό σύστημα του νησιού ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, με αποτέλεσμα τη γενική διακοπή ρεύματος στην Κρήτη. Με την άμεση κινητοποίηση όλου του τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ, δρομολογήθηκε η επανεκκίνηση των Μονάδων παραγωγής και η αποκατάσταση ξεκίνησε στις 12:56 και η πλήρης επανηλεκτροδότηση του νησιού ολοκληρώθηκε στις 14:55.Οι δύο εταιρείες (ΔΕΗ -ΔΕΔΔΗΕ)) ευχαριστούν τους καταναλωτές για την κατανόησή τους και διαβεβαιώνουν πως καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξυπηρέτησή τους".

Σημειώνεται ότι νωρίτερα υπήρξαν προβλήματα και στην ύδρευση με την "Δημοτική Επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Ηρακλείου" να ενημερώνει τους καταναλωτές για πιθανά προβλήματα.

Εξάλλου λόγω των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που παρουσιάζονται στις γεωτρήσεις και στην μονάδα αφαλάτωσης, και η Δημοτική Επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Μαλεβιζίου απευθύνει έκκληση για συνετή χρήση του νερού από τους κατοίκους του Μαλεβιζίου μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κρήτη: Μεγάλη έκρηξη και φωτιά στα Λινοπεράματα- Μπλακ άουτ σε όλο το νησί

SHARE:

24Media Network