Μπουλντόζες σε αυθαίρετα για "παγωμένα" έως και 36 χρόνια πρωτόκολλα κατεδάφισης

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Κατεδαφίζονται από Δευτέρα αυθαίρετα κτίρια στον άξονα της λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου. Μεταξύ αυτών ένα beach bar ξενοδοχειακής εγκατάστασης στην Ανάβυσσο με πρωτόκολλο κατεδάφισης από το 1997 κι ένα κέντρο ψυχαγωγίας με πρωτόκολλο από το 1982.

Με την εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης, «παγωμένων» για δεκαετίες, «ανοίγει» τη Δευτέρα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων.

Όπως είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης, οι αυθαιρεσίες στην αποκατάσταση των οποίων θα προχωρήσει το υπουργείο, βρίσκονται στον άξονα της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου και αφορούν στην πλειονότητά τους περί τα δέκα κτίσματα επάνω σε αιγιαλό.

ADVERTISING

Εντυπωσιακές είναι οι περιπτώσεις δύο εξ αυτών, για τις οποίες έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης 21 και 36 χρόνια πριν! Ειδικότερα, τη Δευτέρα, οι μπουλντόζες θα ρίξουν beach bar ξενοδοχειακής εγκατάστασης στην Ανάβυσσο, με εκδοθέν πρωτόκολλο κατεδάφισης στις 22/1/97 και θα ακολουθήσει εγκατάσταση ψυχαγωγίας στην ευρύτερη περιοχή με πρωτόκολλο κατεδάφισης εκδοθέν στις 26/8/82!

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν και πέρασαν από... κόσκινο πενήντα και πλέον αυθαίρετα κτίσματα σε αιγιαλό ή δασικές εκτάσεις στον συγκεκριμένο άξονα έως το Σούνιο, ενώ συνεχίζονται -από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής- κατεδαφίσεις στην περιοχή Γραμματικού. Επιπλέον τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η έναρξη κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στα ρέματα της Μάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι εντός του Σεπτεμβρίου δρομολογείται και η προκήρυξη -εκ μέρους του ΥΠΕΝ- διεθνούς διαγωνισμού για μεγάλο αριθμό κατεδαφίσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άνοιξε το νέο "Ηλεκτρονικό Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης"

e-Άδειες: Σε πιλοτική λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα για τις οικοδομικές άδειες

Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις - Συνεργεία γκρέμισαν αυθαίρετο στο Γραμματικό

SHARE:

24Media Network