Οι ασφάλειες που ‘γέννησε’ η κρίση

Οι ασφάλειες που ‘γέννησε’ η κρίση

Δεδομένης της κρίσης και των οικονομικών συγκυριών, υπάρχουν "αγαθά" που αξίζει κανείς να διασφαλίσει

Στις μέρες μας, όπου βιώνουμε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις όλων των εποχών στην ιστορία της χώρας μας, η ανάγκη να νιώσουμε ασφάλεια και σιγουριά, είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Ειδικά τώρα, που τα περιουσιακά και μη κεκτημένα, είναι πιο περιορισμένα από ποτέ, άρα κατά κάποιον τρόπο και εκτεθειμένα. Και μπορεί όλοι να έχουμε στο μυαλό μας ως απαραίτητη ασφάλεια, εκείνη του αυτοκινήτου, όμως δεδομένης της κρίσης και των οικονομικών συγκυριών, υπάρχουν “αγαθά” που αξίζει κανείς να διασφαλίσει.

Μιλήσαμε με την κα Δόμνα Αναστασιάδου, Head of Marketing & Communications για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης της εταιρίας AIG, η οποία ανέφερε σχετικά: «Η οικονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει μεταβολές στο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, προκαλώντας συναισθήματα αστάθειας και αβεβαιότητας, τόσο στους ιδιώτες όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο. Παρά την οικονομική στενότητα, οι ιδιώτες αναζητούν λύσεις που θα προστατεύσουν τον ίδιο και τα περιουσιακά του στοιχεία, παρατηρώντας ιδιαίτερη αύξηση στη ζήτηση αντίστοιχων ασφαλιστικών προγραμμάτων. Από την άλλη, οι περισσότεροι επιχειρηματικοί κλάδοι της οικονομίας, αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις και κινδύνους στο σύγχρονο τοπίο της αγοράς. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι, τα αυστηρότερα πλαίσια της νομοθεσίας σε θέματα ευθύνης απέναντι στο καταναλωτικό κοινό, η αυξημένη χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και η ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον, έχουν οδηγήσει τις εταιρίες να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα με σκοπό να αποφύγουν ενδεχόμενες χρηματικές απώλειες, κρίση στην εταιρική τους φήμη και άλλες δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα τους. Στο πλαίσιο αυτό, η AIG , θα συνεχίσει να δημιουργεί  βελτιωμένα προγράμματα και λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του καταναλωτή, προσφέροντας πάντα την τεχνογνωσία , το παγκόσμιο κύρος της εταιρίας και το άριστο επίπεδο εξυπηρέτησης .

Ασφάλεια Κατοικίας

Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι ιδιοκτήτες σπιτιών προχωρούν σε ασφάλιση της οικίας τους. Τα τελευταία χρόνια, που η οικονομική κρίση και η δυσχέρεια έχουν οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων διαρρήξεων σε σπίτια, οι ιδιοκτήτες προσπαθούν με κάθε μέσο, να προστατεύσουν την περιουσία τους, ώστε να μην κινδυνεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, αλλά και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Άλλωστε το σπίτι, είναι ο χώρος όπου όλοι θέλουν, να αισθάνονται ηρεμία και ασφάλεια, αλλά και να νιώθουν μία σιγουριά, όταν απουσιάζουν από αυτό. Μπορεί το σπίτι στο οποίο διαμένει κανείς, να μην είναι καινούριο, αλλά παλαιότερο, μπορεί να μην είναι μεγάλο, αλλά μικρότερο, μπορεί ακόμη να μην είναι ιδιόκτητο, αλλά να ενοικιάζεται. Αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία όμως, όταν πρόκειται για τα περιουσιακά αντικείμενα που “φυλάσσονται” μέσα στους “τέσσερις τοίχους του”.

Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης Στελεχών Διοίκησης

Σκεφτήκατε ποτέ, πόσο συχνά, οι ιδιώτες αλλά και τα νομικά πρόσωπα, στρέφονται κατά εργαζομένων ή επιχειρήσεων σε συλλογικό επίπεδο ως φυσικών και νομικών προσώπων αντίστοιχα, διαμαρτυρόμενοι για μία ζημία, που μπορεί να υφίστανται εκ του αποτελέσματος της μεταξύ τους συναλλαγής ή συνεργασίας; Στην Ελλάδα άλλωστε, υπάρχει μεγάλη “παράδοση” δικομανίας, με όλο και περισσότερους να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, αξιώνοντας αποζημιώσεις.

Δεν είναι καθόλου απίθανο, κατά την άσκηση των διοικητικών και διαχειριστικών καθηκόντων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις, να σημειωθούν λάθη ή παραλείψεις εκ μέρους της επιχείρησης. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στη διακριτική ευχέρεια των συναλλασσόμενων μαζί τους, για το εάν θα κινηθούν ή όχι νομικά σε βάρος.

Ασφάλεια από Περιβαλλοντική Ρύπανση

Υπάρχουν κάποιοι, που υποστηρίζουν, ότι η περιβαλλοντική “κρίση” που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, δεν είναι τόσο σοβαρή, όσο λέγεται. Ιδίως εν μέσω οικονομικής κρίσης όμως, οι επιχειρήσεις – εταιρίες κατεβάζουν τον πήχη, μην τηρώντας τους νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος, γεγονός που εντείνει την κλιματική αλλαγή. Στόχος τους είναι φυσικά η μείωση του κόστους και η επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους από τη δραστηριότητά τους.

Παρόλο μάλιστα, που η αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού και η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2004/35/ΕΚ έχουν αυξήσει την περιβαλλοντική ευθύνη των επιχειρήσεων, τα συνήθη ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης αδυνατούν να ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες τους, καθώς εξαιρούν τη σταδιακή ρύπανση και τις ζημίες στη βιοποικιλότητα.

Ασφάλεια από Ηλεκτρονικούς και Διαδικτυακούς κινδύνους

Καθημερινά, βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας υποθέσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων ιδιωτών και μη, από τους λεγόμενους “κυβερνο-εγκληματίες”.

Ειδικά, μετά την επιβολή των capital controls, κατά την οποία οι περισσότεροι υποχρεώθηκαν αν χρησιμοποιήσουν i-banking για να κάνουν τις συναλλαγές τους και να  πληρώσουν διαδικτυακά τις υποχρεώσεις τους, ο κίνδυνος χάκερ να εισβάλουν και να υποκλέψουν προσωπικά τους δεδομένα, είναι αυξημένος.

Ιδίως δε, αν πρόκειται για εταιρεία, η διαρροή και απώλεια δεδομένων μπορεί να έχουν ως συνέπεια οικονομικές απώλειες, καθώς και διακινδύνευση της εταιρικής φήμης της, με τον ηλεκτρονικό ή διαδικτυακό κίνδυνο, να μπορεί να προκαλέσει μία αλυσιδωτή αντίδραση συνεπειών. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα