"Προσπάθεια υποβιβασμού του ΣτΕ"

ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει  η Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.
(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. (Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Η Ένωση Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αντιδρούν για τις αναφορές γύρω από τις αποφάσεις για τα μνημόνια και το PSI

Την έντονη δυσαρέσκεια και την πλήρη αποδοκιμασία της σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους του Δικαστηρίου και των λειτουργών του, εκφράζει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τα όσα ακούστηκαν γύρω από τις αποφάσεις που κατά καιρούς έλαβε το ανώτατο δικαστήριο για σημαντικά ζητήματα.

Η δικαστική Ένωση αντιδρά στα δημοσιεύματα που αναπαρήγαγαν την ομιλία του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκου Σακελλαρίου, στην 32η γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, όπου άφησε αιχμές για παλαιότερες αποφάσεις του ΣτΕ αναφορικά με το μνημόνιο και το  PSI. Συγκεκριμένα, είχε πει χαρακτηριστικά: "Υποχρέωσή μας να τηρούμε απαρέγκλιτα το καθήκον μας. Αυτό έκανα  και δεν με νοιάζει όποια προσωπική επίθεση κι αν μου γίνεται. Έχουμε και εμείς την ευθύνη μας για αυτά τα Μνημόνια και το PSΙ.. Ας ανοίξουν τις αποφάσεις".

ADVERTISING

Η Ένωση, με ανακοίνωσή της, απαντά πως "οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από δικαστικούς σχηματισμούς διευρυμένης σύνθεσης και οι σχετικές κρίσεις επιβεβαιώθηκαν, ως προς τη νομική τους ορθότητα".

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Πρόσφατα έλαβαν χώρα αναφορές στον Τύπο, οι οποίες άφησαν υπόνοιες για τις συνθήκες, υπό τις οποίες ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης (σχετικές με τη συμφωνία ή μη των μνημονίων και του PSI προς το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ). Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την πλήρη αποδοκιμασία της σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους του Δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και, κατά συνέπεια, υπονόμευσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό. Άλλωστε, οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από δικαστικούς σχηματισμούς διευρυμένης σύνθεσης (με συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αντιπροέδρων και των Συμβούλων) και οι σχετικές κρίσεις επιβεβαιώθηκαν, ως προς τη νομική τους ορθότητα, τόσο από τα Δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (απόφαση της 7ης Οκτωβρίου 2015, Τ-79/2013, Accortini κατά ΕΚΤ και απόφαση της 11 Ιουνίου 2015, C-226, 245, 247 και 578/2013 Fahnenbrock κλπ. κατά Ελλάδας) όσο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (απόφαση Μαματάς κλπ. κατά Ελλάδας της 21.7.2016, απόφαση Ι.Κ. κατά Ελλάδας και ΑΔΕΔΥ κατά Ελλάδας της 31.8.2012)".

SHARE:

24Media Network