Sea Jet II: Συνελήφθη ο πλοίαρχος-Δεν περίμενε να παραλάβει ασθενή

Sea Jet II: Συνελήφθη ο πλοίαρχος-Δεν περίμενε να παραλάβει ασθενή

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Λιμεναρχείο Ίου, ενώ ο πλοίαρχος, αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος.

Συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού το μεσημέρι της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά, ο πλοίαρχος του “Sea Jet II” για παράβαση του άρθρου 307 του Ποινικού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το ταχύπλοο απέπλευσε σήμερα το πρωί από την Ίο για τη Σαντορίνη, στο πλαίσιο προγραμματισμένου δρομολογίου. Παρόλο που δόθηκε εντολή από τη Λιμενική Αρχή Ίου για ολιγόλεπτη καθυστέρηση της αναχώρησης του ταχύπλοου, προκειμένου να διακομισθεί ασθενής στο επόμενο λιμάνι, ο πλοίαρχος δεν την τήρησε.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Λιμεναρχείο Ίου, ενώ ο πλοίαρχος, αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Στη σύλληψη του Πλοιάρχου του Ε/Γ- Τ/Χ πλοίου “ ΣΗ ΤΖΕΤ 2” Ν.Π. 10571 προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του άρθρου 307 Π.Κ.

Ειδικότερα, το ανωτέρω πλοίο απέπλευσε, πρωινές ώρες σήμερα, από λιμένα Ίου προς λιμένα Θήρας στο πλαίσιο προγραμματισμένου του δρομολογίου, παρά τις εντολές της Λιμενικής Αρχής Ίου για ολιγόλεπτη καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου, προκειμένου να διακομισθεί ασθενής στον επόμενο λιμένα κατάπλου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου, ενώ ο Πλοίαρχος αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα