Συνεχίζεται η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Συνεχίζεται η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο δικαστήριο ΙΝΤΙΜΕ

Με τον προηγούμενο δικηγόρο προσέρχεται στη δίκη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μετά την παραίτηση της δικηγόρου που τον εκπροσώπησε στην έναρξη της δίκης στο ΜΟΕ.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα βρεθεί και πάλι την Τρίτη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά την διακοπή της δίκης, κατά την έναρξη της, στις 20 Φεβρουαρίου, όταν η τότε νέα συνήγορος του 34χρονου καταδικασμένου σε ισόβια για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και την θανάτωση του κουταβιού τους, ζήτησε από το δικαστήριο να της δοθεί χρόνος για να μελετήσει την δικογραφία.

Λίγες ημέρες μετά ωστόσο, η συνήγορος Κατερίνα Μαυροειδή παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του κρατούμενου των φυλακών Μαλανδρίνου ισοβίτη. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος θα εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη που τον είχε αναλάβει από την αρχή της υπόθεσης και τον είχε εκπροσωπήσει στο πρώτο δικαστήριο.

Ο Αναγνωστόπουλος προσδοκά ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, εφόσον ξεκινήσει, με την απόφαση του θα “σπάσει” τα ισόβια και την επιπλέον 11ετή κάθειρξη που του έχουν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που διέπραξε στις 11 Μαίου 2021.

Το πρώτο δικαστήριο, έναν χρόνο μετά το έγκλημα, είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό στον 34χρονο πιλότο επιβάλλοντας την αυστηρότερη ποινή για την σκληρή εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν. Είχε αρνηθεί επίσης να δεχθεί τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου πως όλα όσα έγιναν το μοιραίο ξημέρωμα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, ήταν προϊόν έντονης συναισθηματικής φόρτισης που του θόλωσε το μυαλό.

Η όλη σκηνοθεσία που του αποδίδεται ότι έκανε πριν και μετά το έγκλημα, δεν άφησαν την παραμικρή αμφιβολία στους δικαστές του ΜΟΔ ότι το έγκλημα ήταν σχεδιασμένο και εκτελεσμένο με μεθοδικότητα από τον δράστη.

Ένα από τα στοιχεία που προκάλεσαν σοκ στην κοινή γνώμη, ήταν ότι επί έναν μήνα μετά το έγκλημα ο 34χρονος ισχυριζόταν ότι ο θάνατος της Καρολάιν που ξεψύχησε πλάι την 11 μηνών κόρη της καθώς και ο θάνατος της σκυλίτσας Ρόξυ, που βρέθηκε κρεμασμένη στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας του σπιτιού, ήταν αποτέλεσμα ληστείας.

Ο 34χρονος κατέθετε κλαίγοντας στους αστυνομικούς για τις “φρικιαστικές στιγμές” που έζησε όταν μπήκαν στο σπίτι οι τρεις ληστές οι οποίοι πήραν χρήματα και έφυγαν αφήνοντας πίσω τους νεκρή την 20χρονη σύζυγο του Καρολάιν Κράουτς και το σκυλάκι που είχε υιοθετήσει η γυναίκα.

Ο πιλότος έδινε περιγραφές των δραστών και εξέφραζε την εμπιστοσύνη του πως οι αστυνομικοί θα βρουν τους αδίστακτους ληστές για να πληρώσουν για το άγριο έγκλημα.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε με ατράνταχτα στοιχεία όπως τα δεδομένα από το βιομετρικό ρολόι του θύματος, το κινητό τηλέφωνο του δράστη που αποκάλυψε τις κινήσεις του μέσα στο σπίτι και άλλα . Ο 34χρονος στις 4.30 το πρωί της επίμαχης μέρας σκότωσε την 20χρονη ενώ κοιμόταν, με την οποία είχε καυγαδίσει σχεδόν τρεις ώρες πριν. Ο δράστης φέρεται να πήγε επί τούτου. Επί έξι ολόκληρα λεπτά με ένα μαξιλάρι “απόφραξε βίαια τις αεροφόρους οδούς του θύματος που κοιμόταν” προκαλώντας στην 20χρονη που προσπαθούσε να σωθεί “έναν αγωνιώδη ασφυκτικό θάνατο”.

Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της.

Στην προσπάθεια του να πείσει πως αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του, κρέμασε την σκυλίτσα Ρόξυ από την κουπαστή της εσωτερικής σκάλας και εν συνεχεία προσποιούμενος τον δεμένο και φιμωμένο ειδοποίησε την Άμεση Δράση.

“Το ζώο βασανίστηκε όπως και η κοπέλα” είχε αναφέρει στο πρώτο δικαστήριο η Εισαγγελέας ζητώντας να καταδικαστεί ο Αναγνωστόπουλος.

Στην έναρξη της δίκης τον περασμένο Φεβρουάριο κληρώθηκαν οι τέσσερις ένορκοι που μαζί με τους τρεις τακτικούς δικαστές θα κρίνουν την υπόθεση. Και σε αυτό το δικαστήριο δεν θα παρασταθούν οι γονείς της Καρολάιν οι οποίοι εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο τους .

Δεν αναμένεται επίσης να βρεθούν στην δικαστική αίθουσα , όπως και στην πρώτη δίκη, οι γονείς του κατηγορούμενου.

Η κόρη του 34χρονου πιλότου ζει με την αδελφή της Καρολάιν στις Φιλιππίνες, διαμονή που φαίνεται να κρίθηκε η καλύτερη δυνατή για το σχεδόν τριών χρονών κοριτσάκι.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα